LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvoreno predavanje

Predavanje na FER-u: Kako sam diplomirao kod nobelovca Herberta Kroemera?

Predavanje pruža jedinstvenu priliku za sve zainteresirane da čuju iz prve ruke kako je raditi s jednim od najutjecajnijih znanstvenika našeg vremena.

Predavanje pruža jedinstvenu priliku za sve zainteresirane da čuju iz prve ruke kako je raditi s jednim od najutjecajnijih znanstvenika našeg vremena.

FER-ov Zavod za komunikacijske i svemirske tehnologije najavljuje otvoreno predavanje pod nazivom Kako sam diplomirao kod nobelovca Herberta Kroemera?. Predavanje će održati prof. dr. sc. Dubravko Babić, redoviti profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER).

Na FER-u predavanje o korištenju umjetne inteligencije u analizi DNA i RNA


Profesor Babić magistrirao je i doktorirao na prestižnom Sveučilištu u Kaliforniji, Santa Barbara, gdje je radio pod mentorstvom nobelovca Herberta Kroemera. Herbert Kroemer, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2000. godine zajedno sa Zhoresom Alferovim, nagrađen je za razvoj poluvodičkih heterostruktura koje su imale revolucionaran utjecaj na visokofrekvencijsku i optoelektroniku.

Na FER-u održano natjecanje za Nagradu „Zlatko Smrkić” za najbolji diplomski rad


Na predavanju prof. Babić podijelit će svoja iskustva rada sa svjetski priznatim znanstvenikom Kroemerom. Kroz zanimljive priče i stručne uvide sudionici će imati priliku saznati više o izazovima i postignućima tijekom njegove akademske karijere. To predavanje pruža jedinstvenu priliku za sve zainteresirane da čuju iz prve ruke kako je raditi s jednim od najutjecajnijih znanstvenika našeg vremena.

Studenti posjetili gimnazijalce u Puli kako bi im prenijeli svoje znanje iz matematike


Predavanje će se održati u utorak, 4. svibnja 2024. godine, u dvorani B3 na FER-u s početkom u 17 sati. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, te su svi dobrodošli prisustvovati.

IZVOR: FER FACEBOOK
FOTO: GETTY IMAGES PRO, ILUSTRACIJA