LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razmišljaš o promjeni studija ili fakulteta?

Prebaci se na RIT Croatia, ne gubi godinu i počni s predavanjima u siječnju 2022. godine

Spoznaja da nešto nije za nas zapravo je kvalitetna informacija koja nam pomaže da se usmjerimo na drugo područje studija ili fakultet.

Spoznaja da nešto nije za nas zapravo je kvalitetna informacija koja nam pomaže da se usmjerimo na drugo područje studija ili fakultet.

Odabir fakulteta iznimno je važna odluka u životu svakoga od nas i – nimalo laka. Ako si među onima koji propitkuju svoju odluku o odabranom studiju/fakultetu, dobra vijest glasi: jedini način da nešto naučimo jest da to i probamo. Ne možemo ni znati hoće li nam se nešto svidjeti ili ne dok to prvo ne probamo. Spoznaja da nešto nije za nas zapravo je kvalitetna informacija koja nam pomaže da se usmjerimo na drugo područje studija ili fakultet.
 

Onima koji razmišljaju o promjeni, a ne znaju što bi sljedeće napravili, želimo poručiti: istraži i porazgovaraj o opcijama. Ne košta te ništa, a možda dobiješ informacije koje će ti pomoći da promisliš što dalje i napraviš potrebnu promjenu! Porazgovaraj s prijateljima, posjeti predavanja, fakultete, pretraži njihove web-stranice, razgovaraj s profesorima i zaposlenicima fakulteta o izvođenju nastave, profesijama za koje te studij priprema i slično.
 


Klikni ovdje i saznaj više o upisima u proljetni semestar na RIT Croatia putem ZOOM info sessiona 6. 12. 2021.!


 

Većina diplomanata RIT Croatia pronađe posao u roku do šest mjeseci od diplomiranja!

 

RIT Croatia međunarodni je kampus američkog sveučilišta RIT, poznatog po obrazovanju usmjerenom na pripremu za tržište rada i razvoj karijere. Na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu RIT Croatia provodi sljedeće američke visokoobrazovne studije:

U našem je središtu djelovanja student; cilj nam je kontinuirano pripremati studente za razvoj i nadogradnju njihovih karijera. Samo u protekloj, kriznoj godini, 88% diplomanata RIT generacije 2020. pronašlo je zaposlenje i/ili nastavilo s obrazovanjem u roku do šest mjeseci od diplomiranja.

 

Studenti RIT Croatia od prvog dana sve o čemu slušaju na nastavi testiraju u praksi kroz brojne projekte, simulacije i rješavanje poslovnih slučajeva. Po uzoru na američki model, RIT Croatia ima pomno osmišljen sustav od minimalno 800 sati obvezne stručne prakse koje studenti obavljaju u području odabranog studija.

 

Studij na engleskom jeziku, američka i hrvatska diploma, program razmjene studenata među kampusima RIT-a tijekom četverogodišnjeg studija (Rochester i Dubai), stjecanje relevantnog radnog iskustva tijekom studija u trajanju od 800 sati, individualizirani pristup studentima, međunarodno okruženje, i konačno, visok postotak zapošljavanja po diplomiranju samo su neke od prednosti studiranja na RIT Croatia.
 

Proces prelaska na RIT Croatia je – jednostavan


Na RIT Croatia prebacuju se studenti iz Hrvatske i inozemstva. Hrvatski se studenti na RIT Croatia najčešće prebacuju s Ekonomskog i Pravnog fakulteta, FER-a, ali i s drugih fakulteta kao što su Stomatološki fakultet, PMF, Pomorski fakultet itd. Kandidati koji prelaze s drugih fakulteta ne pristupaju prijemnom ispitu, već im se priznaje prijemni ispit fakulteta na koji su upisani, a postoji i mogućnost priznavanja položenih kolegija sa srodnih studija. Za početak studija u siječnju 2022. (proljetni semestar), zainteresirani studenti trebaju kontaktirati RIT Croatia (admissions@croatia.rit.edu).
 

Stipendije i novčane potpore
 

RIT Croatia pomaže studentima da uz nepovratne stipendije studiraju na tom koledžu. Više od 80% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia.
 


Klikni ovdje i prijavi se na online info session o prebacivanju na RIT Croatia. Vidimo se!


FOTO: PR