LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Pravobraniteljica izdala brošuru o pravima zagrebačkih studenata

Sveučilište u Zagrebu prvi put ima brošuru o studentskim pravima koja je korisna svakom studentu, neovisno o sastavnici na kojoj on studira.

Sveučilište u Zagrebu prvi put ima brošuru o studentskim pravima koja je korisna svakom studentu, neovisno o sastavnici na kojoj on studira.

Kako bi se ostvarili najviši standardi studentske zaštite, prioritetno je upoznavanje svakog pojedinog studenta s pravima koja mu pripadaju, a o kojima vrlo često ne zna dovoljno niti zna kako i gdje pronaći potrebne relevantne informacije.

U ulozi studentske pravobraniteljice, institucije utemeljene Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama koja se bavi upravo zaštitom studentskih prava, Barbara Šimić je izdala brošuru o studentskim pravima. Uredila ju je u suradnji sa Sandrom Gašparom, predsjednikom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na odlasku, dok je za njen dizajn zaslužna Tajana Barac.

Nastala je s ciljem što veće informiranosti studenata o pravima koja im pripadaju tijekom studentskog života. Ovo je prvi put da Sveučilište u Zagrebu ima brošuru o studentskim pravima koja je na korist svakom studentu, neovisno o sastavnici na kojoj on studira.

Po objavi brošure, pravobraniteljica je najavila i predavanje pod nazivom Upoznaj svoja prava. Više informacija očekuje nas uskoro.

FOTO: FACEBOOK