LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti protiv SC-a

Pravobranitelj o iseljavanju studenata: „Vjerujem da je izvršenje naloga bilo neadekvatno”

Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu upoznat je sa situacijom u kojoj se nalaze studenti pogođeni posljedicama iseljavanja nakon potresa te već surađuje sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu.

Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu upoznat je sa situacijom u kojoj se nalaze studenti pogođeni posljedicama iseljavanja nakon potresa te već surađuje sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu.

Već smo pisali o pokretanju peticije kojom studenti zahtijevaju da Studentski centar u Zagrebu odgovara za štetu ili gubitak njihove imovine nastale tijekom preseljavanja studenata iz studentskog doma Cvjetno naselje u studentski dom Stjepan Radić, a sada se o cijeloj situaciji oglasio i pravobranitelj.
Vezano: Studenti pokrenuli peticiju kojom traže da institucije odgovaraju za gubitak njihove privatne imovine
Studentski pravobranitelj za sada još nema konkretne informacije, no napominje da surađuje sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu. Što se same peticije tiče, napominje da ona nije nužna kako bi se studenti obratili nadležnim tijelima jer svaki građanin, pojedinac ili grupa građana ima pravo obratiti se istima bez ikakvog prethodno ispunjenog uvjeta.

Pravobranitelj optimističan

Upitali smo pravobranitelja smatra li da studenti konkretno u ovom slučaju imaju šanse u borbi protiv SC-a, na što on odgovara potvrdno:

– Stava sam da se može nešto postići. Vjerujem da je izvršenje naloga bilo neadekvatno te da su pritom nastradali studenti. Problem je što trenutno imam mnogo različitih informacija i od tih informacija moram vidjeti koje su informacije točne i dovoljno relevantne da bi se na temelju njih moglo nešto poduzeti. Uz to, kao studentski pravobranitelj, rješavam i sve redovite upite koji ovih dana stižu u velikom broju.

Ono što ističe kao najbitnije u ovom trenutku jest da mu se jave studenti koji smatraju da su oštećeni, odnosno da mu proslijede informacije za koje smatraju da su relevantne na e-mail adresu pravobranitelj.unizg@gmail.com.


Vezano: Studenti zgroženi načinom skladištenja njihovih stvari, neke su već izgubljene; predlažu tužbu protiv SC-a


Pravobranitelj i SZZG udružit će snage

Pravobranitelj naglašava da će u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu poduzeti sve potrebno kako bi ishod bio što pogodniji za studente:

– Pitanje uništenja ili oštećenja imovine ovisi o konkretnom slučaju i u ovom trenutku mi je teško dati odgovor kojim bi obuhvatio sve pojedinosti koje eventualno postoje. Hoće li studenti morati potraživati naknadu preko suda ili u nekom drugom obliku za sada nije sigurno. Ono što je sigurno jest da ću se maksimalno angažirati kako bih u suradnji sa SZZG-om postigao najbolji ishod za studente.

FOTO: FLICKR