LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Pravo upisa na visoka učilišta ostvarilo preko 30 000 kandidata

U ljetnom upisnom roku pravo upisa na visoka učilišta ostvario je 28 331 kandidat, a u jesenskom roku njih 3786.

U ljetnom upisnom roku pravo upisa na visoka učilišta ostvario je 28 331 kandidat, a u jesenskom roku njih 3786.

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u jesenskom upisnom roku akademske godine 2017./2018. objavljene su u utorak, 19. rujna 2017. godine Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 10 287 mjesta. Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, pravo upisa ostvarilo je 3786 kandidata.

Gledajući omjer broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili: Fizioterapija – izvanredni (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Rani i predškolski odgoj i obrazovanje – Petrinja, izvanredni (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Farmacija (Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Radiološka tehnologija – izvanredni (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Fizioterapija (Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru).

Upisi za buduće studente započeli su u srijedu, 20. rujna 2017. godine i traju do datuma koji odrede visoka učilišta.

Podsjećamo, u ljetnom je upisnom roku pravo upisa ostvario 28 331 kandidat. Kada zbrojimo oba upisna roka, pravo upisa u iduću akademsku godinu ostvarilo je više od 30 000 kandidata.

Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama Studij.hr i Postani-student.hr.

FOTO: FLICKR