LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvijanje pravničkih vještina

Pravnikova stručna praksa po deseti put povezuje studente s odvjetničkim uredima

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.

U tijeku je natječaj za X. Pravnikovu stručnu praksu. Projekt je započeo kao ideja ambicioznih studenata željnih praktičnih znanja, a stasao je u stabilnu tradiciju koju je prepoznao Pravni fakultet i izvrsno prihvatila studentska populacija.

Ova stručna praksa svake godine uspješno povezuje sposobne studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima, a s ciljem stjecanja konkretnog iskustva u radu s kvalitetnim mentorima. Ideja je proizašla iz činjenice da studenti nakon završenog studija imaju veliko teorijsko znanje, ali o načinu kako pravo zapravo funkcionira u praksi znaju vrlo malo. Na ovaj način naučeno na fakultetu uče primijeniti u stvarnim predmetima. Otkrivaju kako najbolje komunicirati sa strankama te se upoznaju s budućim kolegama odvjetnicima. Projektom se otvara prilika da studenti već tijekom studija razviju prijeko potrebne vještine.

Fakultet političkih znanosti ranije zatvara natječaj za Erasmus+ stručnu praksuDeseto izdanje obuhvaća nekoliko novosti, među kojima je najbitnija ta da je proširen popis odvjetničkih ureda koji se uključuju u projekt. Natječaj je otvoren za studente treće, četvrte i pete godine studija. Također, ovo je prilika studentima koji praksu odrade u odvjetničkim uredima da ostvare 10 ECTS-a na petoj godini studija, sukladno uputama o praktičnim vježbama na stranicama fakulteta. Onima koji su odradili praksu, a nisu još upisali Praktične vježbe devetog semestra, ECTS-i će se priznavati uz podnošenje molbe za priznanje obavljene prakse. Sve dodatne podatke možete pronaći u službenom tekstu natječaja koji je u cijelosti objavljen na službenoj stranici udruge Pravnik i na Facebook događaju.

Prijave traju do petka, 17. ožujka u 23:59 sati. Šalju se na adresu strucna.praksa@gmail.com, a trebaju sadržavati ime i prezime kandidata, godinu studija, prioritetno poredana tri ureda u kojima kandidat želi odrađivati praksu te životopis. Po završetku roka za prijave kandidati će biti kontaktirani e-mailom.

Prijavite se za stručnu praksu u Mariboru!


IZVOR: UDRUGA PRAVNIK
FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR