LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna suradnja

Pravni fakultet ugostio delegaciju sudaca iz Kine, naglasak na napredovanju mladih pravnika u Hrvatskoj

Ova posjeta dodatno je osnažila međunarodne veze i otvorila nove mogućnosti za buduću suradnju.

Ova posjeta dodatno je osnažila međunarodne veze i otvorila nove mogućnosti za buduću suradnju.

U petak, 28. lipnja 2024. godine, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ugostio je visoku delegaciju sudaca iz Višeg narodnog suda pokrajine Hubei. Šestero uglednih sudaca – Liu Yong, Liu Gang, Li Wenfeng, Jia Yasheng, Chen Jing i Yang Shangwen – dočekale su prof. dr. sc. Iris Goldner Lang, prodekanica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Elizabeta Ivičević Karas, prodekanica za znanost, inovacije i cjeloživotno obrazovanje te Martina Batistić iz Ureda za međunarodnu suradnju.

U Zagrebu prva Ljetna pravna škola, najbolja tri studenta oslobođena od plaćanja školarine


Tijekom neformalnog sastanka, raspravljalo se o kaznenom i kaznenoprocesnom pravu, kao i o razlikama i sličnostima između kineskog i hrvatskog pravosudnog sustava. Poseban interes gostiju bio je usmjeren na napredovanje mladih pravnika u Hrvatskoj te mogućnosti njihovog profesionalnog usavršavanja nakon završenog studija. Također, razgovaralo se o suradnji između hrvatskih sudova i Pravnog fakulteta, uključujući sudjelovanje sudaca i odvjetnika u praktičnoj nastavi i angažmanu kao konzultanata na sudovima.

Raspisan je natječaj za upis 30 studenata na studij Kaznenog prava, provjerite uvjete


Istaknuta je i uspješna suradnja koju Pravni fakultet ostvaruje s kineskim sveučilištima, poput Istočno-kineskog sveučilišta političkih znanosti i prava, Pekinškog sveučilišta transnacionalnog prava i Yangzhou pravnog fakulteta.

IZVOR: FACEBOOK PRAVNI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: FACEBOOK PRAVNI FAKULTET U ZAGREBU, MEĐUNARODNA SURADNJA