LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport & EU Conference

Pravni fakultet organizira događanja iz područja sporta – sudjeluje i Kolinda Grabar-Kitarović

Studenti imaju priliku besplatno sudjelovati na konferenciji u organizaciji Pravnog fakulteta u Rijeci i drugih organizacija, kao i u ljetnom školi EU Sports Law, Policy and Diplomacy Rijeka.

Studenti imaju priliku besplatno sudjelovati na konferenciji u organizaciji Pravnog fakulteta u Rijeci i drugih organizacija, kao i u ljetnom školi EU Sports Law, Policy and Diplomacy Rijeka.

Od 14. do 17. lipnja 2021. održava se Sport & EU Conference, a od 18. do 20. lipnja događaj Diplomacy Rijeka Summer School. Riječ je o događajima u organizaciji Pravnog fakulteta u Rijeci i novoosnovanog Centra za sportsko pravo, politike u sportu i sportsku diplomaciju zajedno s europskom udrugom o sportu, Sport & EU Association.

15. konferencija Sport & EU Conference održat će se online putem Cisco Webex platforme i ugostiti 100 predavača i više od 300 sudionika. Među posebnim gostima ističu se Kolinda Grabar-Kitarović (članica Međunarodnog olimpijskog odbora), koja će biti prva uvodničarka 14. lipnja 2021. godine, gosp. Julien Zylberstein (poseban savjetnik predsjednika UEFA-e), prof. dr. sc. Marko Ilešič (sudac Suda pravde EU-a u Luksemburgu), prof. dr. sc. Vesna Tomljenović (sutkinja Općeg suda EU-a u Luksemburgu), prof. dr. sc. Michele Colucci (FIFA DRC član i urednik Wolters Kluwer Encyclopaedia Sports Law), prof. dr. sc. Siniša Petrović (Pravni fakultet u Zagrebu i arbitar CAS-a).

Prijave se vrše na poveznici, a studenti i doktorandi ne plaćaju kotizaciju koja za sve ostali iznosi 15 eura. Detaljan program dostupan je ovdje.

Osim toga, održava se i prvo izdanje EU Sports Law, Policy and Diplomacy Rijeka Summer School, akreditirani program cjeloživotnog učenja Sveučilišta u Rijeci koji nosi 4 ECTS boda i održava se na engleskom jeziku. Za ljetnu školu nema kotizacije, a do sada je prijavljeno oko 80 sudionika. Moguće se prijaviti putem online obrasca. Program se nalazi ovdje.
– Predavači Ljetne škole najpoznatiji su znanstvenici i stručnjaci svjetskoga glasa iz područja sportskog prava, politika u sportu i sportske diplomacije: prof. dr. sc. Carmen Pérez González (Carlos III University, Spain), prof. dr. sc. Richard Parrish (Edge Hill University, UK i Sport&EU Honorary Chair), prof. dr. sc. Jacopo Tognon (University Ca’ Foscari Italy, CAS Arbitar), dr. sc. Borja García García (Loughborough University, UK), dr. sc. David McArdle (Stirling University Law School, Scotland, UK), dr. sc. Simon Rofe (SOAS University of London, UK) i dr. sc. Andrea Cattaneo (Edge Hill University, UK). Obveza polaznika je sudjelovati u svim trima danima te po okončanju programa dostaviti odgovore na pitanja svakog predavača vezano uz temu koja je izložena. – stoji u priopćenju.
Detaljnije informacije dostupne su na poveznici.
FOTO: UNSPLASH