LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online događaj za studente

Poznat program prvog Dana karijera Sveučilišta u Zagrebu

Donosimo program prvog Dana karijera Sveučilišta u Zagrebu, događaja organiziranog s ciljem informiranja studenata o praktičnim znanjima koja su posebno važna poslodavcima, njihova motiviranja i educiranja za potencijalno zapošljavanje.

Donosimo program prvog Dana karijera Sveučilišta u Zagrebu, događaja organiziranog s ciljem informiranja studenata o praktičnim znanjima koja su posebno važna poslodavcima, njihova motiviranja i educiranja za potencijalno zapošljavanje.

Sveučilište u Zagrebu ovog petka, 16. listopada 2020, od 10 do 15 sati organizira prvi Dan karijera. Zbog epidemiološke situacije održat će se online – na platformi Zoom. 

Riječ je događaju namijenjenom studentima, odnosno njihovu povezivanju s predstavnicima tržišta rada, s ciljem informiranja o praktičnim znanjima koja su posebno važna poslodavcima, motiviranja i educiranja za potencijalno zapošljavanje. Također, u okviru programa studenti će dobiti informacije o mogućnostima za volonterski rad, komunicirati online s predstavnicima fakulteta, poduzetnicima i alumnima Sveučilišta u Zagrebu.

Program će započeti uvodnim obraćanjima rektora prof. dr. sc. Damira Borasa i predsjednice Hrvatskoga studentskoga zbora Josipe Smoljo. Uslijedit će predavanje o pravnoj zaštiti vlastitih poslovnih ideja te o zaštiti na društvenim mrežama i radnomu mjestu koje će održati prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković s Pravnoga fakulteta. Događaj će se nastaviti prezentacijom pod nazivom Postoji li posao iz snova? koju će održati Iva Majstorović, menadžerica ključnih korisnika u kreativnoj digitalnoj agenciji Degordian, te prezentacijom Što znači raditi u udruzi? Prilike za praksu i edukacije o socijalnim inovacijama koju će održati Andrea Kovač, koordinatorica programa u Inicijativi mladih za ljudska prava – YiHR.

U okviru programa studenti će se također moći upoznati s prednostima korištenja poslovne mreže LinkedIn i s osnovama korištenja servisa za pohranu podataka Google Drive. Izlaganja će održati Amalija Koren Cavaleiro i Zoran Tanasić iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.
 
Posjetitelje očekuje i program Speed Networking i razvoj poslovnih vještina studentske udruge BEST Zagreb, koji će se nastaviti praktičnim razgovorima za posao u vremenu od 13:30 do 15:00. Riječ je o nizu petominutnih razgovora između potencijalnih kandidata i potencijalnih poslodavaca koji će tako dobiti bolji pregled profila studenata na tržištu rada. Svaki će poslodavac u tih pet minuta svakom kandidatu postaviti niz pitanja koje smatra važnima u procesu odabira potencijalnoga budućega zaposlenika. U ovom dijelu sudjelovat će tvrtke Asseco SEE, Brodosplit, dspace, Gideon Brothers, INA, KING ICT, Shape 404 i Visage Technologies. Dio programa koji organizira BEST Zagreb održava se okviru njegova projekta Career Day.

Program prvoga Dana karijera završit će panel-diskusijom Alumni su snaga našega Sveučilišta koja će se od 14:00 do 15:30 izravno prenositi iz aule na Facebook stranici Sveučilišta. Sudjelovat će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednik udruge Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, predsjednik Nadzornoga odbora tvrtke INA d. d. Damir Vanđelić, dekan Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić i predsjednik Saveza ALUMNI UNIZG prof. dr. sc. Mario Šafran. Voditelj panela bit će Mislav Togonal, urednik i voditelj na HRT-u.

Prvi Dan karijera Sveučilišta u Zagrebu organizira sveučilišni Ured za razvoj karijera u suradnji sa Savezom alumna Sveučilišta u Zagrebu i studentskom udrugom BEST Zagreb.
FOTO: PIXABAY