LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Časopis studenata kroatistike

Poziv studentima na slanje radova za objavu u 4. broju časopisa Jat

Uredništvo časopisa Jat zaprima radove studenata o intertekstualnosti, intermedijalnosti i interdisciplinarnosti za objavu u novom broju. Radove i upite studenti mogu slati do 1. svibnja 2018.

Uredništvo časopisa Jat zaprima radove studenata o intertekstualnosti, intermedijalnosti i interdisciplinarnosti za objavu u novom broju. Radove i upite studenti mogu slati do 1. svibnja 2018.

Uredništvo časopisa studenata kroatistike Jat i ove godine nastavlja s radom na novom broju časopisa. Nakon prošlogodišnjeg broja Jata podnaslova Identitet, ideologija, jezik, književnost uredništvo je odlučilo da će tema ovogodišnjeg broja biti Intertekstualnost, intermedijalnost, interdisciplinarnost.

U stvaranju četvrtog broja časopisa studenata kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu pozvani su sudjelovati svi studenti slanjem svojih radova o zadanoj temi. Uredništvo očekuje radove koji tematiziraju različita područja premrežavanja u hrvatskoj i svjetskoj književnosti. S obzirom na to da digitalno doba otvara brojne mogućnosti, čini se bitnim propitati kako ono intervenira u tekst, film i kazalište, ali i u širu kulturnu sferu te koje su mogućnosti književnosti i umjetnosti danas.

– Potičemo vas na slanje radova koji zadiru u problematiku teksta i jezika, ispituju granice književnosti i otvaraju prostor interdisciplinarnoj suradnji različitih književnih i lingvističkih disciplina, primjerice stilistike, književne teorije i povijesti, tekstne lingvistike, gramatike roda itd. Također nas zanimaju vaši teorijski osvrti na probleme identiteta i njegove jezične uvjetovanosti, desubjektivizacije, zamora materijalom i potrage za novim žanrovskim i formalnim rješenjima. Kamo nas vodi preispitivanje i slabljenje granica unutar različitih znanstvenih područja, njihovo pretapanje i jezični eksperimenti proizašli iz takvih doticaja? – najavilo je uredništvo. 

Smjernice nisu ograničavajuće, pa uredništvo ohrabruje studente da u pristupu temi budu kreativni. Također, studenti mogu poslati i svoje umjetničke radove (kraća proza i poezija) ili kritičke radove jer će dio časopisa biti posvećen i književno-umjetničkoj produkciji i recenzijama. Svoje radove te eventualne upite studenti mogu poslati do 1. svibnja 2018. na elektroničku adresu casopis.jat@gmail.com. Upute o načinu citiranja i navođenja literature dostupne su na poveznici, a starije brojeve časopisa možete pronaći na portalu znanstvenih časopisa Hrčak.

FOTO: FACEBOOK/JAT - ČASOPIS STUDENATA KROATISTIKE