LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Povećan iznos glavnih nagrada na Mozgalu, prijave u tijeku

Jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi „Big Data” rješenja otvorilo je prijave za sudjelovanje. Najuspješnije sudionike očekuju vrlo vrijedne novčane nagrade koje sežu čak do 14 000 kuna.

Jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi „Big Data” rješenja otvorilo je prijave za sudjelovanje. Najuspješnije sudionike očekuju vrlo vrijedne novčane nagrade koje sežu čak do 14 000 kuna.

Studentsko natjecanje Mozgalo, koje se odvija u organizaciji udruge eSTUDENT, ove godine slavi 5. godišnjicu svog održavanja. Nakon uvodnog motivacijskog predavanja u siječnju, od 26. veljače otvorene su i prijave te se tom prilikom na sudjelovanje pozivaju svi zainteresirani studenti. Nova godina natjecanja donosi nove promjene, a jedna od njih je i povećan iznos glavnih nagrada, uz uvođenje nove nagrade za najbolju prezentaciju. 

Ovo je jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Prateći potrebe tržišta, Mozgalo sve studente željne znanja uvodi u svijet računalnih tehnologija. Njegov je cilj potaknuti studente na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć tehnika strojnog učenja, računalnog vida i statistike, čime stječu nova iskustva i korisna znanja. Uz to, studenti imaju priliku razviti svoje komunikacijske i poslovne vještine zahvaljujući prilici za povezivanje s brojnim poduzećima iz IT sektora.

Nova su promjena i dva nagradna zadatka umjesto jednoga, a u ovogodišnjem će ih izdanju zadati zlatni partneri Mozgala Microblink i ReversingLabs. Studenti koji ih najuspješnije riješe bit će nagrađeni prošlogodišnjim iznosom uvećanim za 2 tisuće kuna, pa će tako nagrada za treće osvojeno mjesto iznositi 6 tisuća kuna, za drugo 10 tisuća kuna, a nagrada za prvo mjesto bit će 14 tisuća kuna. Osim prvih triju osvojenih mjesta, s tisuću kuna bit će nagrađena i najbolja prezentacija. Uz zlatne, natjecanje će podržati i srebrni partneri Adacta, AVL, Comminus, Megatrend, SV Group i Vipnet uz potporu brončanih Crossing Technologiesa, Infobipa, Jane Street, Koios savjetovanja, dok su strateški partneri udruge INA i Zagrebačka banka.

Više možete saznati na službenoj web i Facebook stranici projekta.

FOTO: FLICKR