LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na preddiplomske studije

Povećan broj studenta na Sveučilištu u Dubrovniku

Završen je prvi rok upisa na preddiplomske studije Sveučilišta u Dubrovniku. Saznajte su koji studiji već popunjeni u ovoj akademskoj godini.

Završen je prvi rok upisa na preddiplomske studije Sveučilišta u Dubrovniku. Saznajte su koji studiji već popunjeni u ovoj akademskoj godini.

Završen je postupak upisa u prvu godinu preddiplomskih studija za akademsku 2016/2017. godinu na prvom (srpanjskom) roku na Sveučilištu u Dubrovniku. Gotovo su sva mjesta za upis na većini preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija za redovite studente popunjena. Kroz sustav državne mature i u kategoriji starijih od 24 godine upisalo se 327 redovitih studenata (4 posto više nego prethodne akademske godine).

I ove se godine nastavlja povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika, Brodostrojarstvo i Pomorske tehnologije jahta i marina, gdje nema slobodnih mjesta, a velik broj prijavljenih kandidata nije se mogao upisati. Veliki je interes bio i za studije Poslovne ekonomije, posebice smjer Turizam, koji je u potpunosti popunjen u prvom upisnom roku. Posebno je oduševio veliki interes za novi preddiplomski stručni studij Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija koji je potpuno popunjen i u kategoriji redovitih i izvanrednih studenata.

Tek poneko slobodno mjesto za redovite studente u drugom upisnom roku ostalo je na studijima Mediji i kultura društva, Primijenjeno/poslovno računarstvo, Povijest Jadrana i Mediterana te na stručnom studiju Sestrinstvo gdje se studenti upisuju u statusu izvanrednih studenata. Još se uvijek moguće upisati na studije Odjela za umjetnost i restauraciju i Odjela za akvakulturu.

Očekuje se da će se u drugom upisnom roku u cijelosti popuniti upisni kapaciteti.

FOTO: UNIDU