LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pet zagrebačkih institucija potpisalo suradnju na neodređeno vrijeme

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu "Tehnološki park Zagreb"

Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković zaključen je na neodređeno vrijeme.

Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković zaključen je na neodređeno vrijeme.

Jučer, 30. rujna, u Gradskom je poglavarstvu svečano potpisan Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb – TPZ d. o. o., Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković.

Sporazum su u ime svojih institucija potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Mislav Grgić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić.

Spomenutim Sporazumom potpisnici su utvrdili osnove međusobne suradnje na projektu "Tehnološkoga parka Zagreb" te na razvijanju zajedničkih aktivnosti.

Međusobna suradnja pet institucija obuhvatit će, između ostaloga, davanje potpore start-up i spin-off tvrtkama koje nastaju kao rezultat istraživanja; davanje potpore studentima u njihovim samostalnim poduzetničkim pothvatima; organizaciju specijaliziranih seminara, edukacija i radionica; umrežavanje znanstvenika i studenata s inovativnim poduzetnicima; povezivanje istraživačke infrastrukture te daljnji razvoj Sveučilišne inovacijske mreže.

Također, potpisnici Sporazuma surađivat će na projektu Zagreb Connect te će od Grada Zagreba dobiti potporu u procesu komercijalizacije rezultata istraživanja.

Svečanom potpisivanju Sporazuma nazočili su, među ostalima, pročelnica Gradskoga ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prof. dr. sc. Nedjeljko Perić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te drugi predstavnici pet institucija.

Uoči potpisivanja Sporazuma potpisnici su istaknuli da je jačanje veza između javnoga sektora, obrazovnih i znanstvenoistraživačkih institucija s gospodarstvom jedan od preduvjeta za razvoj konkurentnoga poduzetništva koje će se temeljiti na razvoju visokih tehnologija, inovacijama i transferu znanja. Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković zaključen je na neodređeno vrijeme.