LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja dvaju fakulteta

Potpisan sporazum o suradnji između Učiteljskog fakulteta u Rijeci i Filozofskog fakulteta u Tuzli

Razgovor se također dotaknuo visokog obrazovanja, autonomije sveučilišta, filantropije i nastavka znanstvene suradnje unatoč političkim izazovima.

Razgovor se također dotaknuo visokog obrazovanja, autonomije sveučilišta, filantropije i nastavka znanstvene suradnje unatoč političkim izazovima.

Učiteljski fakultet u Rijeci i Filozofski fakultet Sveučilišta u Tuzli učvrstili su svoju suradnju potpisivanjem sporazuma o suradnji. U posjetu Rijeci, rektorica prof. dr. sc. Nermina Hadžigrahić i dekanica Filozofskog fakulteta u Tuzli prof. dr. sc. Nihada Delibegović Džanić, razgovarale su s rektoricom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježanom Prijić-Samaržijom i dekanom Učiteljskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Darkom Lončarićem o budućim projektima i suradnji.

Filozofski fakultet u Tuzli već izvodi programe za odgojitelje i učitelje, a posjet dekana Lončarića Tuzli rezultirao je razgovorima o zajedničkim doktorskim programima. Dekan Lončarić također je naglasio potencijalne suradnje s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, posebno u područjima logopedije, socijalne pedagogije, specijalne edukacije i rehabilitacije, zbog manjka stručnjaka u Hrvatskoj. Rektorica Prijić-Samaržija podržala je tu inicijativu, naglašavajući važnost razmjene stručnjaka.

Riječki studenti oslikali Kampus, pogledajte kako izgledaju ovi unikatni motivi i boje



Rektorica Hadžigrahić, specijalistica dermatovenerologije i profesorica na Medicinskom fakultetu u Tuzli, izrazila je interes za suradnju i u medicinskom polju. Razgovor se također dotaknuo visokog obrazovanja, autonomije sveučilišta, filantropije i nastavka znanstvene suradnje unatoč političkim izazovima.

Rijeka domaćin Plazma sportskih igara mladih: mališani se bore za mjesto u Splitu



S obzirom na status Bosne i Hercegovine kao partnerske zemlje u Erasmus+ programu, razmatrana je suradnja unutar Erasmus+ K171 partnerstva. Djelatnice Centra za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci, Maša Šašinka i Brigita Gašparović, predstavile su konkretne korake za prijavu zajedničkog projektnog prijedloga.

Evo koji se novi fakultet osniva se na Sveučilištu u Rijeci. Osniva se i Centar za istraživanje djetinjstva



Sastanak je poslužio i kao platforma za potpisivanje novog sporazuma o suradnji između Učiteljskog fakulteta u Rijeci i Filozofskog fakulteta u Tuzli. Taj sporazum, koji proizlazi iz prethodno potpisanog sporazuma između Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Tuzli iz veljače 2023. godine, definira konkretne oblike i područja suradnje na fakultetskoj razini, čime se postavljaju temelji za buduće zajedničke projekte i inicijative.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI