LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gostujuće predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Poslušajte koje nedostatke poslovnog novinarstva pronalazi Ante Gavranović

Ante Gavranović smatra da poslovnom novinarstvu nedostaje stručno znanje financijske tržišne politike. O tome će govoriti 10. svibnja u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Ante Gavranović smatra da poslovnom novinarstvu nedostaje stručno znanje financijske tržišne politike. O tome će govoriti 10. svibnja u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Gostujuće predavanje Poslovno novinarstvo održat će se u utorak, 10. svibnja 2016. godine u 15:30 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u predavaonici A01. Govorit će novinar i urednik Ante Gavranović. Poliglot, feljtonist, komentator, pisac više desetaka knjiga i publikacija o gospodarstvu, prvi predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva u samostalnoj Hrvatskoj, dobitnik je nagrade za životno djelo Otokar Keršovani, odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića te je dobitnik niza drugih priznanja. 

Ante Gavranović (1933.) radni je vijek počeo i završio u Privrednom vjesniku. Od lipnja 1954. do rujna 1991. bio je novinar, urednik, glavni urednik i direktor novinsko izdavačke kuće. Također, bio je član Upravnog odbora Končar  elektroindustrija i glavni urednik časopisa Končarevac, predsjednik Uprave Horizont Press-a te predsjednik Uprave Grupe Privredni vjesnik i direktor nakladničke kuće BinozaPress. Gavranović je, uz ostalo, bio i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) te je autor više knjiga o medijima.

On smatra da poslovnom novinarstvu nedostaje stručno znanje iz područja financijskih tržišta i financijske tržišne politike, a posebno u spoznaji o kompleksnom umrežavanju financijskih tržišta, realnog gospodarstva i politike. Prema njegovim riječima svjetsko gospodarsko okruženje traži i treba, možda više nego ikada ranije, kvalitetno poslovno novinarstvo bez obzira na sve praktične, etičke i uredničke potrebe i teškoće. U skladu s navedenim, autor će studentima održati zanimljivo i interaktivno predavanje.