LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Godišnji skup Hrvatskog politološkog društva

Posljednji mjeseci u svijetu inspirirali Hrvatske politološke razgovore

Ovogodišnje izdanje Razgovora inspirirano je događajima posljednjih mjeseci u svijetu, kao posljedicom vojne agresije Rusije nad Ukrajinom.

Ovogodišnje izdanje Razgovora inspirirano je događajima posljednjih mjeseci u svijetu, kao posljedicom vojne agresije Rusije nad Ukrajinom.

Hrvatsko politološko društvo i ove godine organizira skup Hrvatski politološki razgovori 2022. koji će se održati od 4. do 5. studenog 2022. godine na Fakultetu političkih znanosti. Ovogodišnje izdanje Razgovora inspirirano je događajima posljednjih mjeseci u svijetu, kao posljedicom vojne agresije Rusije nad Ukrajinom. Nosiva je tema ovog susreta stoga: "Autokracije i demokracije: rat i mir".

Zainteresirani mogu prijaviti izlaganja na skupu, a kojima će se odgovoriti na pitanja je li međunarodna dominacija Zapada nužni uvjet razvoja demokratskih država, mogu li autokracije i demokracije uopće sudjelovati u poretku nenasilnog rješavanja međunarodnih sukoba, je li izazivanje međunarodnog sukoba normalni razvojni put autokratskog režima, i druga. 

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ove godine obilježava 60. obljetnicu svoga postojanja, stoga Hrvatsko politološko društvo ovom prilikom poziva kolegice i kolege s fakulteta, ali i medijske stručnjake, komunikologe te znanstvenike i znanstvenice s drugih institucija iz zemlje i inozemstva i iz različitih znanstvenih disciplina da se pridruže događaju.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: UNSPLASH