LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

Posljednji ispraćaj cijenjenog profesora Marijana Cingule u Varaždinu

Značajno je pridonio razvoju i napretku fakulteta, kao i gradu Varaždinu, posebno svojim radom na osnivanju Varaždinskog tržišta vrijednosnica – prvog takvog u Hrvatskoj

Značajno je pridonio razvoju i napretku fakulteta, kao i gradu Varaždinu, posebno svojim radom na osnivanju Varaždinskog tržišta vrijednosnica – prvog takvog u Hrvatskoj

Danas, 7. lipnja 2024. godine, Fakultet organizacije i informatike oprašta se od profesora, mentora, kolege i prijatelja prof. dr. sc. Marijana Cingule, kako navode na svom Facebook profilu. Dugogodišnji djelatnik fakulteta preminuo je 4. lipnja u 72. godini života.

Nakon uspjeha u Americi, Hrvatska se priprema za 13. Studentski međunarodni simpozij


Profesor Cingula ostavio je dubok trag na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, gdje je godinama predavao kao izvanredni i redoviti profesor. Vodio je poslijediplomski znanstveni studij Menadžment poslovnih sustava, bio pročelnik Katedre za organizaciju te suvoditelj zajedničkog studija s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, Ekonomike poduzetništva. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu bio je redoviti profesor u trajnom zvanju za područje ekonomije, specijalizirajući se u organizaciji i menadžmentu, dok je na FOI-ju bio vanjski suradnik. Njegovo područje rada obuhvaćalo je organizacijsko restrukturiranje, poslovne strategije i korporativno upravljanje.

Odlična prilika da „prošetate” hodnicima varaždinskog fakulteta iz udobnosti vlastitoga doma


Marijan Cingula značajno je pridonio razvoju i napretku fakulteta, kao i gradu Varaždinu, posebno svojim radom na osnivanju Varaždinskog tržišta vrijednosnica – prvog takvog u Hrvatskoj, navode s fakulteta.

Napravi iskorak u svom obrazovanju, odaberi jedan od ovih studija za budućnost


Iza sebe ostavlja suprugu, troje djece i unučad, ali i brojne ožalošćene kolege s kojima je surađivao. Posljednji ispraćaj održat će se danas, 7. lipnja, u 14 sati na varaždinskom groblju.

IZVOR: FACEBOOK FOI
FOTO: FACEBOOK FOI