LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan otvorenih vrata

Posjetitelji iz cijele Hrvatske upoznali FOI

Posjetitelji iz cijele Hrvatske saznali su kako izgleda uobičajeni dan studenta FOI-ja. Posjetili su zgradu fakulteta, studentski dom, studentski restoran i poslušali informacije o projektima i aktivnostima koje se tu odvijaju.

Posjetitelji iz cijele Hrvatske saznali su kako izgleda uobičajeni dan studenta FOI-ja. Posjetili su zgradu fakulteta, studentski dom, studentski restoran i poslušali informacije o projektima i aktivnostima koje se tu odvijaju.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, u sklopu manifestacije Festival znanosti, 25. travnja održan je Dan otvorenih vrata. Sudjelovalo je 80-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske, najviše učenika, ali i poneki nastavnik. Njihov broj pokazuje kako interes za FOI iz godine u godinu raste.

Ideja organizatora bila je pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan studenta FOI-ja. Stoga je program započeo susretom ispred zgrade fakulteta, a završio ispred studentskog doma i studentskog restorana. Posjetitelji su prošetali zgradom, posjetili knjižnicu, Laboratorij za otvorene sustave i sigurnost te prisustvovali tzv. gadget showu, gdje su se mogli iz prve ruke uvjeriti u zanimljive projekte koji se rade na FOI-ju i isprobati opremu poput HoloLensa, upravljati dronovima ili pak naučiti nešto o osnovama elektroničkih sklopova koristeći Littlebits.

Dočekali su ih dekan prof. dr. sc. Neven Vrček, prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Renata Mekovec, djelatnica Centra za podršku studentima i razvoj karijera Andrea Lach, mag. nov, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Izabela Oletić Tušek, univ. spec. pol. te predstavnici Studentskog zbora i udruga koje djeluju na Fakultetu, poput poslovnog kluba Business Club@foi i Sportske udruge FOI-ja. Tako je posjetiteljima, osim studijskih programa koje FOI nudi i uvjeta za upis, predstavljeno i mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti i na taj način obogatiti svoj studentski život, a možda i postići zapažene uspjehe. Studenti su predstavili svoje projekte i natjecanja na kojima sudjeluju. Ivan Oršolić i Siniša Leo Radošić tako su prezentirali svoja iskustva na hackathon natjecanjima, dok je Igor Rinkovec govorio o projektu FOI Buraz.

 

FOTO: FOI