LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tražena kategorija ne postoji!
Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet nakon nekoliko godina 23. travnja ponovno otvara svoja vrata. Od 10 do 16 sati moći ćete sudjelovati na brojnim radionicama i pokusima te poslušati mnoga znanstveno popularna predavanja stručnjaka. Imate priliku saznati nešto više o konopljinom ulju, toksinima koji se nalaze u hrani, bioinformatici, GMO-u i o još mnogim zanimljivim temama.

Predavanja će se održati u P2 dvorani. Irena Barukić govorit će o siru, najsjajnijoj zvijezdi mljekarskog univerzuma. Irena Martinis predstavit će izazove nutricionista u bolnicama. Davor Horvatić pričat će o znanosti kao prvoj liniji obrane od čudotvornih proizvoda i metoda. Jurica Žučko predstavit će temu Bioinformatika naša svagdašnja, a Marko Obranović Ulje konoplje i smije li se to stvarno jesti?!. O suživotu kvasca i znantvenika, predavat će Igor Stuparević. Uslijedit će predavanje Ivane Kmetič pod nazivom Ako ste još gladni - dobar tek! i  GMO? OMG! Ivana Krešimira Sveteca.

Da smo barem znali ove stvari kad smo bili brucoši…



Za zatvorene radionice potrebno je rezervirati svoje mjesto putem poveznice. Vrata laboratorija su vam potpuno otvorena. Očekuju vas mnogi interaktivni pokusi i radionice. Saznat ćete kako napraviti vodu za piće, kako hrana izgleda pod velikim povećanjem i još mnogo zanimljivosti.  

Organiziran je posjet mini pivovari koja se nalazi u sklopu Fakulteta, a očekuju vas i pokloni. Organizatori se, uz ostale posjetitelje, nadaju velikom broju maturanata kako bi im pokazali zašto je dobro izabrati PBF za nastavak obrazovanja.

Početak faksa zna biti stresan: donosimo savjete kako ga preživjeti bez panike


IZVOR: PROBION
FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR