LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Zagreb

Posjete i noćenja ponovno su omogućena! Stanari studentskih domova mogu primati goste, a ovo su pravila

Studentski centar danas je objavio kako Odluka više neće vrijediti te će studenti ponovno moći primati goste, a omogućena su i noćenja osobama koje nisu stanari doma.

Studentski centar danas je objavio kako Odluka više neće vrijediti te će studenti ponovno moći primati goste, a omogućena su i noćenja osobama koje nisu stanari doma.

Još tamo na ljeto 2020., prvenstveno zbog nepvoljne epidomiološke situacije, zagrebački Studentski centar donio je Odluku o privremenoj obustavi primjene članaka 5. i 15. iz Pravilnika o domskom redu. Spomenuti članci odnose se na načine useljenja, kao i na posjete i zaprimanje gostiju u prostore studentskih domova.

Studentski centar danas je objavio kako Odluka više neće vrijediti te će studenti ponovno moći primati goste, a omogućena su i noćenja osobama koje nisu stanari doma. Također, ovlaštena osoba će umjesto studenta moći obaviti proceduru useljenja.

Student može useliti u dom osobno ili to može učiniti osoba koju student svojom pisanom izjavom ovlasti uz obrazloženje zašto to ne može učiniti osobno - stoji u članku 5. koji, sukladno novoj odredbi, ponovno vrijedi.

Članak 15. tiče se posjeta koje studenti mogu, uz suglasnost cimera i prethodnu obveznu prijavu na porti doma, primati svakoga dana. Kako navodi SC, ako stanar na porti studentskog doma ne prijavi posjetitelja čini teži disciplinski prijestup zbog čega se izriču disciplinske mjere iz članka 35. domskog reda.

Stanar studentskog doma može primati posjete u sobe uz suglasnost drugog stanara. Stanari studentskog doma koji primaju posjetitelja, odgovorni su za čuvanje reda i mira u domu, za ponašanje posjetitelja te za pridržavanje odredbi Pravilnika o korištenju računalnih resursa te pravila ponašanja propisanih u Odluci o prihvatljivom korištenju CARNet mreže (CDA 0035). Stanari studentskog doma mogu zahtijevati da se posjetitelj udalji iz studentskog doma, sobe ili zajedničke prostorije narušava li red i mir. Stanar može primiti na noćenje posjetitelja do pet (5) dana mjesečno, uz pisanu suglasnost drugoga stanara i uz obveznu prijavu na porti studentskog doma. Suglasnost se može dati u pisanom obliku i putem e-maila stanara koji daje suglasnost - stoji u članku 15. Pravilnika o domskom redu.

FOTO: UNSPLASH