LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje o japanskom gospodarstvu i suradnji

Posjet japanskog veleposlanika Nj. E. Keijija Idea Sveučilištu u Dubrovniku

U 2013. Dubrovnik je posjetilo 43.000 japanskih turista, a Hrvatska ima jako dobar imidž u Japanu, naglasio je veleposlanik Ide.

U 2013. Dubrovnik je posjetilo 43.000 japanskih turista, a Hrvatska ima jako dobar imidž u Japanu, naglasio je veleposlanik Ide.

Sveučilište u Dubrovniku je 11. travnja 2014. posjetio japanski veleposlanik Nj. E. Keiji Ide.

Studentima Odjela za komunikologiju i ostalima zainteresiranima održao je predavanje o japanskom gospodarstvu, međunarodnoj suradnji i suradnji s Republikom Hrvatskom.

Veleposlanik Ide naglasio je kako se ekonomska kriza u svijetu osjeća i u Japanu pa se tako zadnjih nekoliko godina plaće smanjuju, a BDP po glavi stanovnika pada. Veleposlanik se dotaknuo i konkurentnosti Japana s Kinom i Korejom. Tuna je glavni proizvod koji RH izvozi u Japan i to čini čak 90% od ukupnog hrvatskog izvoza u Japan.

U 2013. Dubrovnik je posjetilo 43.000 japanskih turista, a Hrvatska ima jako dobar imidž u Japanu, naglasio je veleposlanik Ide. Spomenuo je i moguće japanske investicije u Hrvatskoj i to u Plomin C u Istri i gradnju LNG terminala na Krku.

„Hrvatski su pomorci cijenjeni pa ih nerijetko zapošljavaju japanske brodarske kompanije“,rekao je veleposlanik Ide.

Japanski veleposlanik obišao je zgradu Sveučilišnog kampusa, upoznao se s radom restauratorskih radionica i gostovao u programu uživo UNIDU radija.

FOTO: UNIDU