LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacijski materijali

Posebna ponuda literature za studente ekonomskih usmjerenja

U susret ispitnim rokovima Samuelsonova „Ekonomija” te „Makroenomija” Pindycka i Rubinfelda naći će se na policama svih studenata ekonomije jer u tijeku je posebna ponuda za kupnju njihova kompleta.

U susret ispitnim rokovima Samuelsonova „Ekonomija” te „Makroenomija” Pindycka i Rubinfelda naći će se na policama svih studenata ekonomije jer u tijeku je posebna ponuda za kupnju njihova kompleta.

Samuelsonova Ekonomija prvi je put objavljena 1948. godine te više od pola stoljeća predstavlja standard u podučavanju osnova ekonomije. Zadnje, 19. izdanje Samuelsona i Nordhausa osnovna je ispitna literatura na velikom broju ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj i svijetu. Svaki student svoja ekonomska znanja duguje ovom nobelovcu jer je jedan od rijetkih stručnjaka ovog područja koji je mogao komunicirati s najširom javnosti o kompleksnim i stručnim problemima.

Mnogim studentima draž ekonomije predstavlja upravo njena važnost za javnu politiku. Drugo je područje od velike važnosti financijska i monetarna ekonomija. Jedna od velikih rasprava proteklih godina bavila se i globalizacijom koja se odnosi na rastuću ekonomsku povezanost različitih zemalja. U knjizi ćete pronaći pregled razmišljanja intelektualnih divova iz ovog područja od ranih ekonomista poput Adama Smitha, Davida Ricarda i Karla Marxa do onih suvremenih poput Johna Maynarda Keynesa, Miltona Friedmana i Jamesa Tobina.

Za studente koje zaista zanima kako svijet funkcionira, mikroekonomija jedno je od najzahvalnijih i najzanimljivijih područja koje mogu studirati. Dobro vladanje njome ključno je za menadžersko odlučivanje, kreiranje i razumijevanje državnih politika te općenito za razumijevanje kako moderno gospodarstvo funkcionira.

R. S. Pindyck i D. L. Rubinfeld napisali su knjigu Mikroekonomija zato što vjeruju da studentima treba približiti nove teme koje su posljednjih godina zauzele središnje mjesto u mikroekonomiji – teorije igara i konkurentne strategije, ulogu nesigurnosti i informacija te analizu određivanja cijena koje postavljaju strane tvrtke koje posjeduju tržišnu moć. Također, smatrali su da im treba pokazati kako mikroekonomija može pomoći pri razumijevanju onog što se događa oko nas te kako ju se može iskoristiti kao praktično oruđe prilikom donošenja odluka. Važno je i dinamično područje, a studentima treba ukazati na njenu relevantnost i korisnost. Potrebno im je solidno razumijevanje njene primjene izvan učionice.

Ne dvojite, nego oslobodite mjesta za ove dvije knjige na svojim policama te pritom iskoristite posebnu ponudu za kupnju kompleta Ekonomija + Mikroekonomija, koju vam pruža Mate d.o.o. Za razliku od uobičajene cijene od 1038,45 kuna, njegova je trenutna cijena 457,70 kuna. Svaki kupac kompleta dobiva 6 mjeseci pristupa literaturi u elektroničkom obliku, koji vam je uvijek pri ruci za pisanje seminarskih i diplomskih radova te polaganje ispita na portalu www.ebook024.com.

Ponuda je ograničena za predstojeće ispitne rokove te vrijedi do 28. veljače 2018. godine Kupnja je pak moguća na adresi Jandrićeva 12 radnim danom od 8 do 16 sati te na internetskoj stranici Mate.hr, pri čemu se može plaćati karticom i pouzećem uz registraciju iksicom. Narudžbe se mogu vršiti i e-poštom na adresi mate@mate.hr ili pozivom na broj 01 4500 300.

FOTO: MATE D.O.O.