LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VELIKI KORAK

Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku postao je član Međunarodne udruge pomorskih učilišta

Ovim članstvom u krovnoj instituciji pomorske akademske zajednice omogućena je globalna prepoznatljivost Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku.

Ovim članstvom u krovnoj instituciji pomorske akademske zajednice omogućena je globalna prepoznatljivost Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku.

Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku postao je član Međunarodne udruge pomorskih učilišta (IAMU), a sporazum o članstvu potpisali su doc. dr. sc. Srđan Vujičić, pročelnik Pomorskog odjela, i gospodin Glenn Blackwood, predsjednik IAMU-a.

Ovim članstvom u krovnoj instituciji pomorske akademske zajednice omogućena je globalna prepoznatljivost Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, izravno sudjelovanje u radu IAMU-a kao savjetodavnog tijela Svjetske pomorske organizacije (IMO), većoj mobilnosti studenata i nastavnika, te razvoju znanstvenih i stručnih projekata s izravnim financiranjem Nippon zaklade. Ovo je veliki uspjeh za Pomorski odjel, Sveučilište u Dubrovniku i grad Dubrovnik.

International Association of Maritime Universities (IAMU) globalna je mreža pomorskih visokih učilišta i savjetodavno tijelo IMO-a  (Međunarodne pomorske organizacije) koje predvodi razvoj pomorskog sektora pružajući visoku razinu obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja.  

Nakon što se Pomorski odjel prijavio za članstvo, Međunarodni izvršni odbor (IEB) na temelju kriterija za članstvo reguliranih u Osnovnom ugovoru detaljno je provjerio prijavu. Nakon pozitivnog mišljenja, uslijedio je posjet inspektora koji je  pregledao sve na Odjelu i napisao izvješće.

Nastavnici Pomorskog odjela su inače u protekloj godini objavili četiri znanstvena rada u autorstvu i koautorstvu u IAMU Proceedings, i rad u prestižnom znanstvenom časopisu Journal of Maritime Affairs (JOMA) Svjetskog pomorskog fakulteta (WMU).

 

FOTO: FOTO: TEREZA BUCONIĆ / STUDENTSKI.HR