LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online predavanja

Polaznici YUFE Akademije virtualno će proputovati 10 europskih zemalja; prijave u tijeku

Studenti će tijekom 5 tjedana u studenom i prosincu moći sudjelovati na četirima predavanjima tjedno na različitim YUFE sveučilištima. Prijave traju do 27. listopada 2020. godine.

Studenti će tijekom 5 tjedana u studenom i prosincu moći sudjelovati na četirima predavanjima tjedno na različitim YUFE sveučilištima. Prijave traju do 27. listopada 2020. godine.

YUFE Akademija zajednička je inicijativa svih sveučilišta članova YUFE saveza, među kojima je i Sveučilište u Rijeci, a cilj joj je razmijeniti znanja i ideje te studentima, zaposlenicima i zainteresiranim građanima pružiti pravi osjećaj o svemu što YUFE radi i pruža. Trenutno su otvorene prijave za sudjelovanje u prvom izdanju.

Sudionici će tijekom 5 tjedana u studenom i prosincu moći sudjelovati na četirima online predavanjima tjedno na različitim YUFE sveučilištima te će tako imati priliku virtualno putovati Europom – posjetiti 10 europskih zemalja te proširiti svoje znanje. Svih 20 predavanja zajedno čine program koji je moguće pratiti u cijelosti ili samo neke njegove dijelove.

YUFE Akademija 2020. usredotočit će se na europski identitet i odgovornosti u globalnom svijetu te predstaviti vrijednosti, kulturu i korijene suvremene Europe, ali gledati i na njenu budućnost, kao i na ekonomske promjene te obrazovanje i turizam u svijetu za vrijeme i nakon pandemije uzrokovane bolešću COVID-19. Uzimajući u obzir sustvaralački i otvoreni duh saveza, publika može aktivno sudjelovati postavljajući pitanja, dajući primjedbe i prijedloge.

U sklopu ove inicijative Sveučilište u Rijeci nudi dva predavanja:
  1. European Dimension in Education koje će 30. listopada 2020. održati prof. dr. sc. Jasminka Ledić
  2. From Dissonant Heritage to Dark Tourism in Southeastern Europe koje će 30. listopada 2020. održati izv. prof. dr. sc. Vjeran Pavlaković.
Popis svih predavanja možete naći na sljedećoj poveznici. Prijave za sudjelovanje traju do 27. listopada 2020. godine.
FOTO: PIXABAY