LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Priprema za studentsko natjecanje

Pokretač: Boris Golob upoznaje studente s poslovnim modelima za društvene inicijative

U tijeku su prijave za sudjelovanje na predavanju pod nazivom „Poslovni modeli za društvene inicijative” koje će održati Boris Golob, vodeći stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi, za studente – potencijalne sudionike natjecanja Pokretač.

U tijeku su prijave za sudjelovanje na predavanju pod nazivom „Poslovni modeli za društvene inicijative” koje će održati Boris Golob, vodeći stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi, za studente – potencijalne sudionike natjecanja Pokretač.

Uskoro kreće drugo izdanje Studentskog natjecanja Pokretač, a u njegovu sklopu studente s inovativnim poslovnim idejama očekuju edukacije koje će im pomoći prilikom sudjelovanja. U suradnji sa StepRi-jem na platformi Zoom u petak, 6. studenog, od 10:00 do 11:00 planirano je predavanje pod nazivom Poslovni modeli za društvene inicijative

Predavanje će održati mag. ing. Boris Golob. Kao poslovni savjetnik dvadesetak godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi.

Kako za potencijalne natjecatelje, tako je i za sve druge studente otvorena prilika za sudjelovanje. Ono je besplatno, ali potrebno se prethodno prijaviti ispunjavanjem obrasca. Valja napomenuti da će sudionici dobiti poveznicu za sudjelovanje na svoje elektroničke adrese na dan održavanja.

Podsjetimo, nakon vrlo uspješnog prvog izdanja održanog 2019. godine, koje je privuklo pažnju kako studenata, tako i šire javnosti, Centar za razvoj mladih pokreće novo Studentsko natjecanje Pokretač. Sa strateškim partnerima projekta – Zagrebačkim inovacijskim centrom, StepRi-jem, Uredom za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Inovativnim Zadrom – upoznat će sudionike s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela pomoću Business Model Canvas metodologije.

Zadatak je sudionika Pokretača napraviti svoj prvi korak u poduzetništvu – odabrati jednu od zadanih kategorija i osmisliti inovativan poslovni model koji će rješavati važan društveni problem. Kategorije su: obrazovanje, ekonomija, mir i sigurnost, zdravstvo i očuvanje dostatnosti resursa (hrane i vode) – proizvodnja. Po odabiru kategorije, sudionici počinju s online dijelom natjecanja – izradom Business Model Canvasa. Najboljih 10 modela očekuje pitch pred stručnim žirijem, nakon čega se 3 prvoplasirana bogato novčano nagrađuju

Valja napomenuti da u studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni), koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. Sudjelovanje je moguće pojedinačno ili u timu do dvije osobe. Sve dodatne infromacije nalaze se na stranici pokretac.cerm.hr.
FOTO: PIXABAY