LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poslijediplomsko obrazovanje

Pokrenut novi studij na Sveučilištu u Dubrovniku

Do 1. ožujka zaprimaju se prijave za upis novog studija Upravljanje kvalitetom i održivim razvojem u turizmu. Pristupnici trebaju imati prosjek ocjena od najmanje 3.5, a iznimno može biti i manji.

Do 1. ožujka zaprimaju se prijave za upis novog studija Upravljanje kvalitetom i održivim razvojem u turizmu. Pristupnici trebaju imati prosjek ocjena od najmanje 3.5, a iznimno može biti i manji.

Sveučilište u Dubrovniku pokrenulo je novi studij – poslijediplomski specijalistički studij Upravljanje kvalitetom i održivim razvojem u turizmu, koji će se izvoditi na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Natječaj za upis objavljen je na stranicama Sveučilišta, a rok za prijavu je 1. ožujka 2020.

Studij Upravljanje kvalitetom i održivim razvojem u turizmu traje 3 semestra (90 ECTS-a), s tim da se nastava izvodi dva semestra, a u trećem se piše završni rad. Nastava će se odvijati vikendom.

Studij mogu upisati pristupnici koji imaju završen odgovarajući diplomski studij u polju ekonomije ili završen neki drugi diplomski studij, uz obvezu polaganja dvaju razlikovnih ispita, te pristupnici koji su završili odgovarajući dodiplomski sveučilišni studij u polju ekonomije po studijskim programima prije akademske 2005/2006. godine, kao i koji imaju završen neki drugi dodiplomski sveučilišni studij, po studijskim programima prije akademske 2005/2006. godine, uz obvezu polaganja dvaju razlikovnih predmeta. Prosjek ocjena mora biti najmanje 3.5, a iznimno može biti i manji, ali je tad potrebno priložiti 2 relevantne preporuke sveučilišnih profesora.

Školarina iznosi 30.000,00 kn. Uplaćuje se jednokratno u roku od petnaest dana od dana upisa na studij ili obročno.

S obzirom na to da u Republici Hrvatskoj do sada nije pokrenut poslijediplomski specijalistički studij koji se bavi problematikom upravljanja kvalitetom radnih procesa u turističkim poduzećima i upravljanja procesima održiva razvoja, studij unapređuje i razvija metode i postupke rješavanja složenih upravljačkih problema koje transferira studentima prema aktualnim trendovima na tržištu. Omogućit će polaznicima da steknu potrebne kompetencije koje mogu primjenjivati u praksi i pridonijeti unaprjeđenju poslovnih procesa, ponajprije u turizmu, ali i drugim sektorima povezanima s turizmom. Sveučilište u Dubrovniku surađuje s turističkim poduzećima, što omogućuje da studenti lakše dođu do podataka potrebnih za studiranje, a poslovni subjekti dobivaju informacije o mogućnosti zapošljavanja kadrova specijaliziranih za područje upravljanja kvalitetom i održivim razvojem.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU