LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja Fine i požeškog veleučilišta

Pokreće se studij za elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo

– Navedenim studijem želimo dati odgovor na trendove na tržištu rada koje su vezane za digitalizaciju poslovanja, pri čemu se radujemo što ćemo imati priliku koristiti iskustva Fine kao institucije. – prodekan Veleučilišta u Požegi doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

– Navedenim studijem želimo dati odgovor na trendove na tržištu rada koje su vezane za digitalizaciju poslovanja, pri čemu se radujemo što ćemo imati priliku koristiti iskustva Fine kao institucije. – prodekan Veleučilišta u Požegi doc. dr. sc. Berislav Andrlić.

Veleučilište u Požegi, koje broji 900 studenata, uz pomoć Fine ove jeseni pokreće studij za elektroničko poslovanje i programsko inženjerstvo kojim će se obrazovati nove generacije IT stručnjaka za budući Finin razvojni centar u Požegi, s mogućnošću zapošljavanja studenata putem studentskog servisa, ugovora o stipendiranju, studentske prakse i slično.

Studij će već sljedeće akademske godine moći upisati 30 studenata koji su položili razinu B obaveznih predmeta na državnoj maturi, odnosno ako ostvare dovoljan broj bodova da budu unutar spomenute kvote.
– Suradnja s Finom otvara brojne mogućnosti za studente, poput organizacije terenske nastave i stručne prakse za studente Veleučilišta u Fini, definiranja zadataka za izradu njihovih završnih radova, angažiranja studenata putem studentskog servisa na poslovima u Fini, izrade i testiranja prototipa, transfera znanja i tehnologija između partnera, upućivanja gostujućih predavača na Veleučilište i ostalih aktivnosti. – stoji u priopćenju.
Sporazumom s Veleučilištem Fina želi pokazati studentima koji se ondje školuju da imaju gdje raditi, da ih buduće radno mjesto čeka i da u Fini mogu obaviti terensku nastavu, praksu, završni rad te sudjelovati u svim projektima koje Fina radi.
– Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost i ovakav kadar nam je potreban. – rekao je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.
Zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma izrazio je i doc. dr. sc. Berislav Andrlić, prodekan Veleučilišta u Požegi:
– Navedenim studijem želimo dati odgovor na trendove na tržištu rada koje su vezane za digitalizaciju poslovanja, pri čemu se radujemo što ćemo imati priliku koristiti iskustva Fine kao institucije.
Prodekan za razvoj i zamjenik dekana Veleučilišta u Požegi doc. dr. sc. Berislav Andrlić i predsjednik Uprave Financijske agencije mr. sc. Dražen Čović su u prostorima Veleučilišta potpisali sporazum o suradnji, kojem je cilj partnerska razmjena znanja i tehnologija, suradnja u nastavnom procesu te procesu integracije studenata na tržište rada. Potpisivanju su, kako stoji u priopćenju, prisustvovali i dr. sc. Brankica Svitlica, prodekanica za nastavu, Ivan Vučetić, direktor Fininog Sektora informatike i Dario Belić, direktor Finine Službe razvoja IT servisa. 
FOTO: UNSPLASH