LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastavak drame na PBF-u

Pokloni prodekana Ježeka za organizatore konferencije nikada nisu stigli do njih?

Prodekan Ježek potrošeni je javni novac sa službene kartice PBF-a opravdavao kupovinom darova organizatorima konferencije, a oni su Telegramu u dva navrata potvrdili kako nije bilo nikakve razmjene darova.

Prodekan Ježek potrošeni je javni novac sa službene kartice PBF-a opravdavao kupovinom darova organizatorima konferencije, a oni su Telegramu u dva navrata potvrdili kako nije bilo nikakve razmjene darova.

Nedavno smo pisali o tome kako je Telegram otkrio da je dekanica zagrebačkog Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Jadranka Frece službenu karticu Fakulteta navodno koristila za kupovinu u ekskluzivnim dućanima poput Peek & Cloppenburga, Hugo Bossa, u parfumeriji Douglas, optici Ghetaldus i drugdje. Za korištenje službene kartice bio je prozvan i prodekan Damir Ježek koji je tvrdio da je kupovao poklone za domaćine konferencije.
Vezano: Dekanica PBF-a karticom fakulteta potrošila 63 tisuće kuna – na parfeme, odjeću i namještaj
Baš kao dekanica, i prodekan je navodno plaćao ručkove u restoranima diljem Hrvatske, odsjeo u luksuznom hotelu na Baliju prilikom putovanja na znanstvenu konferenciju te kupovao, kako je Ježek tada napisao Telegramu, poslovne poklone organizatorima Znanstvenog kongresa na Baliju, odnosno za 12 članova znanstvenog odbora. Ti su pokloni, rekao je tada, bili uzvratna gesta za poklone koje su dobili od njih prilikom njihove posjete. Telegram je kontaktirao organizatore konferencije, a oni su potvrdili kako poklone kupljene u duty free trgovini na Baliju za ukupno 12 054 kune nisu dobili.

Nije bilo razmjene darova

Znanstvena konferencija na Baliju, na kojoj su sudjelovali dekanica Frece i prodekan Ježek, održavala se od 18. do 19. studenog 2019, a kupovina poklona u duty free trgovini obavljena je 20. studenog, posljednjeg dana kada su zabilježena plaćanja tijekom osmodnevnog boravka na Baliju. Telegram je odlučio ispitati ovu neuobičajenu kupnju, pa su se javili na službeni kontakt organizatora konferencije i upitali ih jesu li primili darove hrvatske delegacije koja je sudjelovala na konferenciji.

Pojasnili su kako su navedeni govornici platili kotizaciju i prisustvovali konferenciji, no da između njih nije bilo razmjene darova. Telegram ih je opet upitao jesu li članovi organizacijskog odbora konferencije primili kakve darove od govornika iz Hrvatske, no organizatori su još jednom potvrdili da nije bilo razmjene darova između organizacijskog odbora i govornika.

Darovi su ukradeni?

Telegram je Ježeku priopćio da su organizatori u dva navrata potvrdili kako nije bilo nikakve razmjene darova između članova organizacijskog odbora i sudionika konferencije iz Hrvatske te su ga zamolili za pojašnjenje. Ježek im je odgovorio kako je šokiran i neugodno iznenađen informacijom:

– Moram priznati da sam šokiran i neugodno iznenađen Vašom informacijom jer smo isti dan organizirali dostavu poklona u hotel i javljeno nam je da je dostava uredno izvršena. Zato bih Vas lijepo molio da mi pošaljete navedenu korespondenciju jer to može ukazivati na mogućnost otuđenja navedenih poklona i lažne obavijesti koju smo dobili taj dan o uredno izvršenoj dostavi. – objasnio je Ježek za Telegram.
FOTO: PIXABAY