LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski projekti

Pogledajte projekte pobjednika eSTUDENTova LUMEN Engineeringa

Završnica LUMEN Engineeringa ove je godina održana virtualno, a na njoj su se pronašli novi Lumeni u čak četirima područjima.

Završnica LUMEN Engineeringa ove je godina održana virtualno, a na njoj su se pronašli novi Lumeni u čak četirima područjima.

Ove godine sredinom siječnja objavljen je natječaj eSTUDENTa za LUMEN projekt u više područja od kojih je svaki zasebna preinaka već postojećih projekata. Case study competition postao je LUMEN Business, App Start Contest LUMEN Development, LUMEN Data Science nastao je iz Mozgala, a LUMEN Engineering iz Elektroboja.

Na otvorenju samog događaja u Studentskom centru u Zagrebu, studenti, ali i svi zainteresirani mogli su se informirati o aktivnosti Udruge i projektu LUMEN te se upoznati s 30 poduzeća.

LUMEN Engineering, poznatiji kao Elektroboj, u suradnji s partnerima Rimac Automobili, Xylon, GlobalLogic, ByteLab, HSTec, Inetec i INA pozvao je studente da u timovima od 2 do 4 člana odaberu temu retro ili low power u kojima su im zadali da osmisle rješenja za aktualne probleme iz prakse unutar unaprijed određenih tema: Retro Elektronika i AAA Elektronika.

Temom Retro Elektronika timovi su trebali, koristeći stare uređaje, doći do inovativnih i kreativnih ideja, ili pak izraditi novi uređaj čiji bi izgled podsjećao na stari. Zadatak teme AAA Elektronika bio je izgraditi low power-sustav koristeći samo napajanje male AAA-baterije. U spomenutim zadacima LUMEN Engineeringa najbolje su se snašli ovogodišnji pobjednici  Fabros, Tubix i Fusion Team na prvim trima mjestima s nagradama od 5 do 15 tisuća kuna, dok je za najbolju prezentaciju proglašen rad tima Povratak diskvalificiranih s nagradom od tisuću kuna.

Završetak projekta odvio se uživo na Facebook stranici 6. lipnja kada su proglašeni pobjednici, a u snimci možete pogledati zanimljive i kreativne projekte LUMEN-ovih natjecatelja.

FOTO: FACEBOOK / LUMEN ENGINEERING