LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Dan otvorenih vrata"

Pogled na Hrvatsko katoličko sveučilište na drugačiji način

Hrvatsko katoličko sveučilište objavilo je detaljan program „Dana otvorenih vrata" na kojem će predstaviti svojih pet odjela.

Hrvatsko katoličko sveučilište objavilo je detaljan program „Dana otvorenih vrata" na kojem će predstaviti svojih pet odjela.

U subotu, 5. svibnja 2018. godine, u razdoblju od 10 do 15 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište s veseljem otvara vrata svih svojih predavaonica, laboratorija, dvorana i ureda. Tom prilikom poziva sve zainteresirane da se upoznaju s njegovim radom.

Na samom Sveučilištu trenutno djeluje pet odjela: Odjel za povijest, Odjel za sociologiju, Odjel za psihologiju, Odjel za sestrinstvo i Odjel za komunikologiju, a svaki od njih pripremio je zanimljiva predavanja, kvizove i radionice za okupljene posjetitelje. Tu je naravno i Katedra za teologiju na kojoj vas očekuje edukativno i inspirativno predavanje dr. sc. Marijane Kompes koja će zajedno s još nekoliko studenata govoriti o tome kako živjeti kršćanski identitet u suvremenom društvu.

Odjel za povijest predstavit će se temom raspada Austro-Ugarske monarhije, a svi budući studenti povijesti imat će priliku saznati korisne informacije o ovom studiju, i to iz prve ruke – od samih profesora i apsolvenata povijesti. Za kraj vas očekuje simulacija testa na prijemnom ispitu na kojem ćete moći provjeriti svoje znanje iz ovog područja. 

Foto: HKS

Odjel za sociologiju predstavit će se predavanjem i interaktivnom radionicom na kojoj ćete se moći upoznati sa sociološkim istraživanjima. Također, za svoje je posjetitelje pripremio i kratki kviz na temu mode koja se mijenjala kroz razdoblja. 

Osim na Odjelu za sociologiju, zanimljivi kviz o mitovima o pozitivnoj psihologiji očekuje vas i na Odjelu za psihologiju. 

Odjel za sestrinstvo svoje aktivnosti predstavit će nizom edukativnih predavanja o zdravlju te demonstracijama sestrinskih vještina. Naime, studenti preddiplomskog studija sestrinstva posjetiteljima će prezentirati zdravstvenu njegu te vještine vađenja krvi, mjerenja tlaka i prematanja, a za kraj svi će se zainteresirani moći okušati u postupku oživljavanja.

Foto: HKS
 
Odjel za komunikologiju podučit će vas komunikacijskim vještinama, vještinama javnog govora te osnovama fotografije. 

Posjetitelje će na ovom Sveučilištu dočekati studenti volonteri koji će ih provesti kroz glavnu i novu zgradu Kampusa, dok će se na prizemlju Sveučilišta okupljenima predstaviti volonteri HKS-a, pjevački zbor HKS-a, ženska klapa Odjela za komunikologiju te sportske momčadi. 

Hrvatsko katoličko sveučilište kod svojih studenata potiče kreativnost i inovativnost, a upravo ćete se u to imati prilike uvjeriti ove subote na Danu otvorenih vrata. Ostale detalje programa možete pronaći na linku

FOTO: HKS