LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijski klub EFZG

„Podcast Shegrt”: „Ja ću ovaj posao raditi ovdje ili negdje drugdje!”

Juraj je ispričao kako se snašao na poziciji supervizora u odjelu poreznog savjetništva te zašto ga je privukla kombinacija prava i ekonomije. Isto tako, podijelio je s gledateljima i ključ zbog kojega je baš on izabran za tu poziciju.

Juraj je ispričao kako se snašao na poziciji supervizora u odjelu poreznog savjetništva te zašto ga je privukla kombinacija prava i ekonomije. Isto tako, podijelio je s gledateljima i ključ zbog kojega je baš on izabran za tu poziciju.

Podcast Shegrt, projekt studentske udruge Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, donosi inspirativne razgovore s bivšim članovima udruge. Cilj podcasta je približiti gledateljima ulazak na tržište rada te pružiti uvid u rad u raznim područjima ekonomije – od javnog i korporativnog sektora do poduzetništva.

U novoj, četrnaestoj epizodi podcasta, gost je bio Juraj Borić, bivši član kluba, koji je iskoristio sve prilike koje donosi članstvo u studentskim udrugama te je svoje radno iskustvo krenuo graditi još za vrijeme studentskih dana. Juraj je sjajan primjer kako znanja stečena u izvannastavnim aktivnostima donose brojne prednosti i daju veću sigurnost prilikom zapošljavanja.
 

„Ne možeš raditi cijelo vrijeme iste stvari. Moraš napredovati, moraš dodavati vrijednost svome poslu ako želiš napredovati.”


Nova epizoda podcasta „Shegrt”: dobrih ekonomista nema dovoljno, oni se uvijek traže


Potaknuo je mlade da nastave ulagati u dodatno obrazovanje te istaknuo kako se dobrom organizacijom i voljom sve može postići. Naime, Juraj još uvijek ulaže u dodatnu edukaciju te trenutno polaže ACCA ispite. Naglasio je i kako svo stečeno znanje do danas njemu isplaćuje dividende te je potaknuo sve mlade da nastoje nadograđivati sebe marljivošću i upornošću.

Juraj je ispričao kako se snašao na poziciji supervizora u odjelu poreznog savjetništva te zašto ga je privukla kombinacija prava i ekonomije. Isto tako podijelio je s gledateljima i ključ zbog kojega je baš on izabran za tu poziciju. 

Podcast Shegrt: „Kako mi je studentska praksa otvorila vrata prvog posla”


Također, približio je gledateljima kako svaki dobar porezni savjetnik treba znati dobro čitati zakone i financijske izvještaje jer samo na taj način može pomoći klijentu. Ističe i kako je danas privilegija biti šegrt u nekoj od prestižnih kompanija jer malim koracima postižemo velike uspjehe.



Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima


Više informacija o Financijskom klubu i Projektu Shegrt potražite na službenoj web-stranici Financijskog kluba te na Instagram profilu.
IZVOR: FINANCIJSKI KLUB EFZG
FOTO: FINANCIJSKI KLUB EFZG