LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velike promjene

Pitali smo Zdravstveno veleučilište u Zagrebu što postupak preustroja u fakultet znači za studente

Studenti će po završetku sveučilišnih studijskih programa imati veće mogućnosti nastavka obrazovanja na diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima kao i veće mogućnosti sudjelovanja u brojnim aktivnostima Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti će po završetku sveučilišnih studijskih programa imati veće mogućnosti nastavka obrazovanja na diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima kao i veće mogućnosti sudjelovanja u brojnim aktivnostima Sveučilišta u Zagrebu.

Još je krajem studenoga prošle godine Senat Sveučilišta u Zagrebu na svojoj sjednici prihvatio odluku o pokretanju postupka preustroja Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu u Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Zagrebu. Kako studenti ne bi brinuli što će to značiti za njih, obratili smo se veleučilištu da nam pojasne što stoji iza postupka preustroja te što je uopće dovelo do njega.
 

„Zdravstveno veleučilište u Zagrebu vodeća je i najstarija ustanova u visokoškolskom obrazovanju medicinskih sestara i tehničara, fizioterapeuta, radnih terapeuta, sanitarnih inženjera, radioloških tehnologa i prvostupnika medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Veleučilište već više od 55 godina doprinosi razvoju sustava zdravstva kroz procese formalnog i cjeloživotnog obrazovanja zdravstvenih djelatnika te potiče i podržava profesionalizaciju i razvoj struka današnjih zdravstvenih profesija. Razvoj zdravstvenih profesija, nastavničkih i znanstvenih kapaciteta Veleučilišta, društveni položaj i značaj Veleučilišta potaknuo nas je na donošenje odluke o preustroju u sveučilišnu ustanovu te je to jedan od naših strateških ciljeva već niz godina.”, izjavila je prodekanica za nastavu doc. dr. sc. Snježana Čukljek, prof. struč. stud.


Djelovanjem kao jedna od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu studenti će po završetku sveučilišnih studijskih programa imati veće mogućnosti nastavka obrazovanja na diplomskim i poslijediplomskim studijskim programima kao i veće mogućnosti sudjelovanja u brojnim aktivnostima Sveučilišta u Zagrebu, dodala je prodekanica.
 

„Također, omogućen je daljnji razvoj studija kroz sveučilišne studijske programe, snažnije povezivanje i suradnja s drugim sastavnicama Sveučilišta, daljnji razvoj nastavničkih i istraživačkih kapaciteta kao i veće mogućnosti međunarodne suradnje”, zaključila je Čukljek.

FOTO: PEXELS