LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
LAKŠE KROZ ISPITNE ROKOVE

Pitali smo Chat GPT da nam kaže kako najlakše položiti ispite, ovo su njegovi savjeti

Chat GPT je prethodnih dana obuzeo Hrvatsku, mnogi su isprobali njegove funkcionalnosti, a evo koje savjete polaganje ispita daje studentima.

Chat GPT je prethodnih dana obuzeo Hrvatsku, mnogi su isprobali njegove funkcionalnosti, a evo koje savjete polaganje ispita daje studentima.

Ispitni rokovi sve snažnije kucaju na vrata, a mnogi studenti već spremaju zalihe kave i živce za nadolazeći period. Ispitni rokovi kampanjce ponekad bacaju i u svojevrsno stanje očaja, a velika većina nas je za vrijeme ispitnih rokova barem jednom od interneta tražila odgovor na pitanje Kako najlakše položiti ispite? Mi ćemo vam danas dati odgovor upravo na to pitanje, ali nismo za time pošli u bespuća interneta, već smo, vrlo jednostavno, pitali Chat GPT.

Chat GPT je prethodnih dana obuzeo Hrvatsku, mnogi su isprobali njegove funkcionalnosti, a evo koje savjete polaganje ispita daje studentima:
  1. Rasporedite vrijeme: Napravite plan za vrijeme koje imate prije ispita i držite se njega.
  2. Razmislite o tome kako najbolje učite: Neki ljudi bolje uče čitajući, neki pismeno, a neki kroz razgovore.
  3. Radite na bazi vaših slabosti: Ako znate da vam je teže zapamtiti formule, onda ih ponavljajte više puta.
  4. Skupite sve potrebne materijale: Prije početka učenja, osigurajte da imate sve potrebne udžbenike, bilješke, i druge materijale.
  5. Uključite različite metode učenja: Kombinirajte čitanje, razgovor, kvizove i druge aktivnosti kako bi se razbudilo vaše interesiranje kako bi se bolje zapamtilo gradivo.
  6. Prestanite učiti prije nego što se umorite: Učenje do umora nije efikasno, stoga se odmarajte svaki put kada osjetite da se vaša koncentracija smanjuje.
  7. Vježbajte testove: Pripremajte se za ispite tako što ćete raditi simulacije ispita i testove, kako biste se navikli na format ispita i poboljšali svoju brzinu i preciznost.