LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Pisana baština na papiru središnja je tema velike nadolazeće manifestacije

Izložba i serija predavanja „Pisana Kulturna Baština na Papiru – Multidisciplinarna Istraživanja“ održat će se 27. ožujka 2024. na dubrovačkom Kampusu.

Izložba i serija predavanja „Pisana Kulturna Baština na Papiru – Multidisciplinarna Istraživanja“ održat će se 27. ožujka 2024. na dubrovačkom Kampusu.

Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatski Državni Arhiv Zagreb najavljuju predavanja i izložbu pod nazivom „Pisana Kulturna Baština na Papiru – Multidisciplinarna Istraživanja“. Ova izložba i serija predavanja posvećena je istraživanju pisane kulturne baštine na papiru kroz multidisciplinarni pristup, a održat će se 27. ožujka 2024. godine na sveučilišnom Kampusu (učionica br. 60). Sam program predavanja započinje u 10 sati, dok će se u 11:30 otvoriti gostujuća izložba HDA.

Ova manifestacija predstavit će multidisciplinarni pristup u istraživanju pisane baštine na papiru, uključujući suradnju stručnjaka iz različitih područja poput povijesti, knjižničarstva, grafičke tehnologije i konzervatorsko-restauratorske struke, te omogućiti cjelovitiji uvid u predmete i njihovu povijest.

Povezivanje analize sadržaja s fizičkim svojstvima predmeta omogućuje dublje razumijevanje istraživanog materijala, što prelazi granice pojedinačnih istraživačkih područja. Rezultati multidisciplinarnih istraživanja pružaju sveobuhvatni uvid u predmete, uključujući njihovu povijest, autora i tehnike izrade. Ova istraživanja pokazuju da primjenom neinvazivnih metoda moguće je dobivati ​​rezultate koji doprinose boljem razumijevanju svih aspekata predmeta pisane kulturne baštine.

Talenti riječkih studenata na djelu, njihova izložba „Mirluh atmosfere” osvojila prvo mjesto


Izložba može biti korisna za sve koji se bave poviješću, knjižničarstvom, grafičkom tehnologijom, konzervatorsko-restauratorskim strukama ili srodnim područjima. Više o događaju pronađite na stranici Sveučilišta u Dubrovniku.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU
FOTO: PEXELS