LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Papin dan i dan HKS-a

Papin izaslanik blagoslovio novoobnovljenu knjižnicu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Nova Sveučilišna knjižnica HKS-a prostire se na više od 2500 četvornih metara, preko tri kata.

Nova Sveučilišna knjižnica HKS-a prostire se na više od 2500 četvornih metara, preko tri kata.

Uoči svečanog akademskog čina proslave Papina dana i Dana Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), visoki gosti zajedno su sudjelovali u svečanom obredu blagoslova novoobnovljene Sveučilišne knjižnice HKS-a. Nj. E. mons. Paul Richard Gallagher, tajnik Svete stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, predvodio je ceremoniju uz prisutnost Velikog kancelara HKS-a mons. Dražena Kutleše, zagrebačkog nadbiskupa, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingu, rektora HKS-a prof. dr. sc. Željka Tanjića te Sveučilišnog kapelana vlč. Branimira Jagodića.

Zbog „proceduralnih razloga” poništeni izbori za studentski zbor na HKS-u


U svom govoru, rektor Tanjić istaknuo je važnost knjižnice kao srca svakog sveučilišta. Podsjetio je na riječi jednog američkog povjesničara i književnika koji je rekao da je sveučilište samo niz zgrada okupljenih oko knjižnice, ističući time važnost tog prostora u akademskom životu. Tanjić je naglasio da knjižnica nije samo mjesto za proučavanje knjiga nego i prostor gdje se oblikuju duše i životi studenata kroz zajednički rad i dijeljenje ljubavi prema znanju.

Studentima sociologije i komunikologije HKS-a omogućeno studiranje na najpopularnijem njemačkom Sveučilištu


Nova Sveučilišna knjižnica HKS-a prostire se na više od 2500 četvornih metara, preko tri kata. Osim što će služiti kao knjižnica, bit će i Sveučilišni računalni centar te će pružiti prostor za arhiv, coworking prostor za studente, djelatnike i nastavnike, čitaonice te potkrovlje preuređeno u prostor za učenje i druženje namijenjen studentima.

IZVOR: HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE
FOTO: HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE