LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam karijera na FER-u

Ovogodišnji „Job Fair” pokazuje pravo lice izbora karijera u tehnološkoj industriji

Organizatori „Job Faira” još su jednom pripremili bogat program koji ovog puta uključuje i vrlo vrijedne radionice. Sudeći prema objavljenom programu, zabave također neće nedostajati.

Organizatori „Job Faira” još su jednom pripremili bogat program koji ovog puta uključuje i vrlo vrijedne radionice. Sudeći prema objavljenom programu, zabave također neće nedostajati.

Job Fair 2018, najveće mjesto spajanja studenata i top tehnoloških kompanija u regiji, održat će se u srijedu, 23, i četvrtak, 24. svibnja, u terminu od 09:00 do 17:00 na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu. Okupit će ponude karijera budućnosti koje nude 103 top tehnološke kompanije iz Hrvatske i inozemstva

Novost su ovogodišnjeg Job Faira praktične radionice. Tako posjetitelji imaju priliku potencijalne karijere iskusiti na potpuno nov i jedinstven način. Sedam top tehnoloških poslodavaca u dva dana održat će specijalne radionice koje oslikavaju znanja i vještine s kojima se njihovi zaposlenici susreću na dnevnoj razini. Studentima to omogućuje da sa sajma odu bogatiji ne samo za kontakte i početne informacije, već i s dubljim razumijevanjem kako će točno izgledati njihova buduća karijera

Foto: Job Fair

Srijeda, 23. 5.

9:00 – 11:00 Callback heaven: async/await i korutine u Pythonu by AVL-AST

Zanima te kako radi async/await u Pythonu? Čuo si za korutine, ali ti nije jasno čemu služe? Ti ili netko od najmilijih preživio je pakao JavaScript callbacka i sad traži alternativu? Dođi i upoznaj čari Python 3 asyncio biblioteke!

11:00 – 13:00 Mjerenje sustava LTE i WiFi – Vipnetova praksa by Vipnet

Saznaj kako brzo i jednostavno telefon pretvoriti u učinkoviti sustav za mjerenje bežičnih sustava mobilne mreže i WiFi. Vipnetovi će te stručnjaci poučiti kako pomoću analizatora spektra čitati spektralne slike i detektirati uzroke problema na zračnom sučelju.

15:00 – 17:00 Izazovi moderne komunikacije i kako ih tvrtke rješavaju uz pomoć 5G, IoT i Machine Learning tehnologija by Ericsson Nikola Tesla

Riječ je o grupnom osmišljavanju i razrađivanju poslovnog rješenja pomoću 5G, IoT i Machine Learning tehnologije uz stručne mentore. Radionica je usmjerena na prikazivanje procesa pomoću kojeg kompanije omogućavaju svojim inovativnim zaposlenicima mijenjati svijet.

Četvrtak, 24. 5.

9:00 – 11:00 Kako obuzdati aplikaciju s dovoljno JavaScript buzzworda? by Oradian

Kako možeš izbjeći situacije kada lupaš glavom u zid? Pridruži se na radionici gdje će ti izgradnjom male aplikacije pokazati kako ti TypeScript, React, Selektori, Jest i Webdriverio mogu pomoći da ti aplikacija bude čitljiva, održiva, proširiva i da radi točno kako očekuješ.

11:00 – 13:00 SCRUM radionica by Syskit

Budi dio SCRUM tima u razvoju proizvoda i upoznaj se s metodologijom brze iteracije, kontinuiranog feedbacka te efikasnih i samoorganizirajućih timova. Prođi Planning, Sprint i Retrospective u samo 90 minuta!

13:00 – 15:00 Predikcija potrošnje plina ili kako uspješno kombinirati moderne web aplikacije sa skladištem podataka i prediktivnom logikom by NEOS

Na ovoj radionici prikazat će se cijeli ciklus razvojnog procesa od razvoja web-aplikacija(rest servisi & ember), predikcije pomoću R studija i na kraju kreiranje izvještaja preko Tableaua.

15:00 – 17:00 Hiding complexity in front of 80 million users by Photomath

Saznaj što je u pozadini jedne od najpoznatijih obrazovnih mobilnih aplikacija! Otkrij kako naporan i složen rad nekoliko timova možeš pretvoriti u mobilnu aplikaciju koja je jednostavna za korištenje.

Sve radionice održavat će se u Bijeloj vijećnici na FER-u, a broj je sudionika ograničen. Za prijavu na radionice potrebno je unijeti životopis u bazu životopisa preko poveznice i u e-mailu potvrde naći će se poveznica na kojoj ćeš se moći prijaviti za željenu radionicu. Nakon prijave na radionicu stići će ti potvrda prijave s dodatnim uputama za sudjelovanje. Za sve nejasnoće i dodatne informacije možeš kontaktirati jobfair@fer.hr.

Uz to, i ove godine top poslodavci pripremili su 28 prezentacija posla i smjerova razvoja karijera Sva predavanja održavat će se u Sivoj vijećnici FER-a

Foto: Job Fair

Za sve one koji neće moći prisustvovati predavanjima, osiguran je live stream preko službenog YouTube kanala Job Faira

Ali da ne bi sve bilo preozbiljno, ovogodišnji Job Fair pokazat će i pravo lice izbora karijera u tehnološkoj industriji što uključuje osobni razvoj i, dakako, zabavu. Top kompanije pripremile su brojna iznenađenja na svojim štandovima koji će se protezati prizemljem FER-a: VR, escape room iskustva, nagradne igre, kvizove pa čak i doručak za najrevnije. Studenti će neke od kompanija imati priliku i pobliže upoznati u malo opuštenijoj atmosferi na Loosen Up Partyju koji će se održati nakon prvog dana sajma, 23. svibnja, u KSET-u od 17 sati. Na partiju će biti organiziran kviz znanja, a posjetitelji mogu uživati u koktelima koje će pripremati poduzeća.

Ne zaboravi ostaviti svoj životopis u bazi životopisa, osiguraj svoje mjesto na radionicama i olakšaj si pronalazak posla ili prakse na Job Fairu! Za više informacija poprati i Facebook event.

FOTO: FOTOSEKCIJA KSET-A