LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Ovogodišnja InfoDASKA okupila domaće i strane studente u Zadru

Ovo je prva DASKA koja bi mogla s pravom nositi naziv međunarodne studentske konferencije zahvaljujući izlagačima sa Studija Informacijskih znanosti u Mostaru kao i Erasmus studentici iz Njemačke Elisabeth Levine, koji su održali izlaganja.

Ovo je prva DASKA koja bi mogla s pravom nositi naziv međunarodne studentske konferencije zahvaljujući izlagačima sa Studija Informacijskih znanosti u Mostaru kao i Erasmus studentici iz Njemačke Elisabeth Levine, koji su održali izlaganja.

Ovogodišnja InfoDASKA održana je 5. i 6. svibnja u Zadru na temu Mogućnosti i izazovi suradnje informacijskih ustanovapodijeljenu na dvije podteme: Suradnja unutar informacijskih ustanova i suradnja s neprofitnim sektorom te Suradnja profitnog i neprofitnog sektora.

– Na ovu temu odlučili smo se kako bismo naglasili važnost komunikacijskih i poduzetničkih vještina potrebnih za suradnju. Smatramo kako je to posebno važno u vrijeme kada su financijski resursi ograničeni i kada informacijske ustanove traže inovativne načine kojima bi mogle osigurati kvalitetne usluge te prepoznatljivost u javnosti. Vjerujemo kako smo prikazali brojne mogućnosti te kod sudionika osvijestili moguće načine, ali i samu važnost suradnje među srodnim, ali i različitim sektorima – izjavila je predsjednica udruge Ex Libris Lucija Žilić.

Ovo je prva DASKA koja bi mogla s pravom nositi naziv međunarodne studentske konferencije zahvaljujući izlagačima sa Studija Informacijskih znanosti u Mostaru kao i Erasmus studentici iz Njemačke Elisabeth Levine koji su održali izlaganja. Konferenciju su započeli studenti koji su organizirali prvu DASKU prije 10 godina s nostalgičnim prisjećanjem organizacije prve konferencije koja je također održana u Zadru.

Osnivači prve konferencije 2008. godine, FOTO: Klub studenata informacijskih znanosti Ex Libris

Novost je što se na ovogodišnjoj konferenciji dodijelila i nagrade za najbolje izlaganje. Žiri se sastojao od studenata pojedinih gradova koji nisu smjeli ocjenjivati kolege s vlastitog fakulteta, a nagradu su osvojile osječke studentice: Ivana Jukić, Gabrijela Čuljak i Endrina Eskić.

Osječki studenti, FOTO: Klub studenata informacijskih znanosti Ex Libris

Iduća InfoDASKA 2018 održati u Mostaru, u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta u Mostaru. 

– Zadovoljstvo nam je sudjelovati drugi put na ovoj konferenciji i razmjenjivati iskustva s kolegama iz Hrvatske. Projekti koji su ovdje prezentirani dali su nam poticaj da neke pokušamo provesti u našoj sredini –  s osmijehom su komentirale studentice iz Mostara.

Ovogodišnju konferenciju je organizirao Klub studenata informacijskih znanosti Ex Libris koji se pobrinuo da niti jedan posjetitelj nije otišao praznih ruku, ali ni praznog želudca.

FOTO: KLUB STUDENATA INFORMACIJSKIH ZNANOSTI EX LIBRIS