LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

Ovaj tjedan dostupne sve informacije o upisima na CEU, sveučilište s 50 studijskih programa

– CEU je međunarodno sveučilište koje nudi 50 studijskih programa iz 15 različitih područja, poput ekonomije, međunarodnih odnosa, matematike, zaštite okoliša, rodnih studija i ljudskih prava. – ističu iz IRO-a. 

– CEU je međunarodno sveučilište koje nudi 50 studijskih programa iz 15 različitih područja, poput ekonomije, međunarodnih odnosa, matematike, zaštite okoliša, rodnih studija i ljudskih prava. – ističu iz IRO-a. 

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja za Hrvatsku, organizira CEU tjedan koji je započeo 14. prosinca, a traje do 18. prosinca. U tom će periodu predstaviti njegove preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studijske programe te pružiti informacije o upisima. 

– CEU je međunarodno sveučilište koje nudi 50 studijskih programa iz 15 različitih područja, poput ekonomije, međunarodnih odnosa, matematike, zaštite okoliša, rodnih studija i ljudskih prava. U akademskoj godini 2021/2022 studenti će na tom sveučilištu i dalje moći studirati na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini, a nakon završenog studija dobit će američku i austrijsku diplomu. – ističu iz IRO-a

Pojašnjavaju što ono sve nudi studentima:

– CEU, s europskim sjedištem u Beču, nastavničkim osobljem iz čak 45 država i diplomantima koji danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima, Svjetskoj banci ili Ujedinjenim narodima, može se pohvaliti akademskom izvrsnosti jer se njegovi programi iz godine u godinu nalaze na vrhu svjetskih ljestvica. Omjer studenata i nastavnika je 7:1, što znači da nastavnici studente pomno prate i surađuju s njima. Studenti imaju priliku i dobiti pozamašnu financijsku potporu od sveučilišta, pa tako čak 82% studenata koji studiraju na CEU-u dobiju neki oblik potpore koja može pokrivati i školarinu i troškove stanovanja u glavnom gradu Austrije. 

Ovo sveučilište već tradicionalno nudi mogućnost studiranja na diplomskoj i poslijediplomskoj razini, a od 2020. godine i na preddiplomskoj razini. U akademskoj godini 2021/2022 povećava se ponuda preddiplomskih programa na CEU-u pa će, osim programa Culture, Politics and Society i Philosophy, Politics and Economics, budući studenti moći odabrati i novi studijski program pod nazivom Quantitative Social Sciences. 

Glavni je rok za prijavu za upis 1. veljače 2021, stoga je IRO odlučio organizirati taj događaj da bi svi zainteresirani na vrijeme dobili potrebne informacije o studijskim programima i o postupku prijave

– Tako će u srijedu, 16. prosinca u 18 sati IRO i predstavnici CEU-a održati Instagram Live događanje za sve zainteresirane za preddiplomske programe na CEU-u, i to preko Instagram profila iro.hr. Već sljedeći dan, u četvrtak, 17. prosinca u 18 sati svi zainteresirani za diplomske i poslijediplomske programe na tom sveučilištu moći će sudjelovati na webinaru čija će gošća biti predstavnica CEU-a Zsuzsa Papp i sadašnji studenti. Prijave su moguće preko sljedeće poveznice. Tijekom CEU tjedna IRO će na Instagram profilu iro.hr i Facebook profilu Institut za razvoj obrazovanja objavljivati sadržaje povezane s CEU-om i prijavama na sveučilište, a svi koji žele više informacija o prijavama moći će zakazati i individualno savjetovanje s obrazovnom savjetnicom iz IRO-a. – dodaju organizatori.

Program CEU tjedna i informacije o načinu zakazivanja individualnog savjetovanja mogu se pronaći ovdje.
FOTO: IRO