LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Doktorandi i postdoktorandi

Ovo su natječaji za poticanje izvrsnosti mladih znanstvenika i istraživača

Donosimo nekoliko stipendija i natječaja na koje se mogu prijaviti doktorandi i postdoktorandi iz STEM područja.

Donosimo nekoliko stipendija i natječaja na koje se mogu prijaviti doktorandi i postdoktorandi iz STEM područja.

Mladi ste znanstvenik/ca ili istraživač/ica u STEM području i voljni ste dalje razvijati svoje znanje, ali niste najbolje upoznati sa svojim mogućnostima? Ovo je nekoliko natječaja i stipendija na koje se možete prijaviti prema Udruzi Penkala.

1. Marie Skłodowska-Curie (MSCA) postdoktorske stipendije

Djelovanja Marie Skłodowska-Curie (Marie Skłodowska-Curie Actions), od svog osnivanja 1996. godine, glavni su instrument Europske unije za doktorska i postdoktorska usavršavanja mladih i kreativnih istraživača. Prijave traju do 13. rujna 2023. godine.

 Cilj je omogućavanje jačanja kreativnog i inovativnog potencijala na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu, interdisciplinarnu i međusektorsku mobilnost, stoji u objavi Udruge Penkala.

2. Stipendije za poslijedoktorska istraživanja u sklopu programa Fulbright 

Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u i nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Stipendija traje jedan ili dva semestra, otprilike 4 - 9 mjeseci, a namijenjena je kandidatima koji već imaju titulu doktora znanosti, hrvatsko državljanstvo, posao u Hrvatskoj te dokaz o poznavanju engleskog jezika. Prijave traju do 1. rujna 2023. godine.

3. Razvoj karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti 

Cilj ovog natječaja je uključivanje asistenata u znanstveno-istraživačke projekte hrvatskih znanstvenih organizacija i znanstveno aktivnih mentora koji se bave međunarodno i/ili nacionalno značajnom problematikom. Također, to bi za asistente bio korak prema vrhunskoj znanosti i tituli doktora znanosti. Prijave traju do 17. listopada 2023. godine.

Više informacija potražite na službenim web stranicama.
FOTO: UNSPLASH