LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najpoželjnijih 10 studija

Ovo su najpoželjniji studijski programi na jesenskom upisnom roku

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je podatke o prvih 10 najpoželjnijih studija na jesenskom upisnom roku.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je podatke o prvih 10 najpoželjnijih studija na jesenskom upisnom roku.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je podatke o prvih 10 najpoželjnijih studija, odnosno studija poredanih prema broju studenata kojima je pojedini studij prvi izbor na jesenskom upisnom roku naspram kvote za upis.

Na jesenskom upisnom roku najpoželjniji je studij Glume na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se 10 kandidata bori za jedno upisno mjesto. Zatim slijedi Poslovna ekonomija (stručni studij) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koji je prvi izbor 47 studenata uz kvotu od 11 upisnih mjesta. 

Najveći broj prijava ima studij Medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Na studiju je ostalo 59 mjesta, a 239 maturanata označilo ga je kao prvi izbor. 

Preostalih 7 programa, s popisa 10 najpoželjnijih, među kojima dominiraju studiji ekonomije s različitih sveučilišta, donosimo u nastavku: 
  • Ekonomska politika i regionalni razvitak, Financijski menadžment, Marketing, Menadžment, Poduzetništvo, Poslovna informatika (Ekonomski fakultet u Osijeku)
  • Poslovna ekonomija (Ekonomski fakultet u Zagrebu)
  • Poslovna ekonomija; smjerovi: Financije i računovodstvo, Poduzetništvo, Menadžment, Marketing, Međunarodno poslovanje (Ekonomski fakultet u Rijeci)
  • Promet (Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu)
  • Veterinarska medicina (Veterinarski fakultet u Zagrebu)
  • Izobrazba trenera; smjer: Sportska rekreacija (stručni) (Kineziološki fakultet u Zagrebu) 
  • Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (Petrinja) (Učiteljski fakultet u Zagrebu).
FOTO: UNSPLASH