LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Ovo su najbolje studentske poslovne ideje

Proglašena su tri pobjednika koji su osvojili nagrade.

Proglašena su tri pobjednika koji su osvojili nagrade.

Kroz nekoliko mjeseci, studenti su u suradnji s predavačima i mentorima sa STEPRI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci radili na svojim poslovnim idejama te je sve kulminiralo u petak, 20. svibnja na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Demo-danu - natjecanju u prezentaciji poslovnih ideja.

Kroz niz praktičnih radionica, koje su bile održane tijekom travnja i svibnja, studenti su naučili kako kreativnim načinom razmišljanja pokrenuti svoju poslovnu ideju te kako ju razraditi i pretvoriti u održivi posao.

Pilot program odvijao se u sklopu projekta INNO4YUFE te je privukao više od 20 studenata koji su se upoznali sa sljedećim konceptima:
  • Kako formulirati i odabrati poslovnu ideju
  • Kako identificirati i razumjeti kupce i korisnike, njihove potrebe i okolnosti u kojima kupuju
  • Koji su bitni elementi poslovnog modela
  • Kako predstaviti vlastitu ideju
  • Proces pokretanja poslovanja i osnove financijske pismenosti
Predstavnici Filozofskog fakulteta, Studentskog zbora te STEPRI-ja izabrali su svatko po svog pobjednika.

Filozofski fakultet izabrao je Ivanu Kurilić i Damjana Duševića s poslovnom idejom Feeling&Healing - Psihološko savjetovanje studenata, a osvojili su tri karte za kazališnu predstavu u HNK Ivan pl. Zajc.

Studentski zbor odabrao je Maju Jugovac s poslovnom idejom KonFi Consulting te je osvojila poklon bon za kino, a STEPRI je odabrao Marijanu Gašparović s poslovnom idejom Platforma za prevođenje frazema te je osvojila poklon bon za razne događaje poput predstava i koncerata.
FOTO: UNSPLASH