LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje u Hrvatskoj

Ovi gradovi dijele stipendije i novčane potpore svojim studentima i srednjoškolcima

Neki gradovi već su objavili koga će sufinancirati u akademskoj godini 2023./24.

Neki gradovi već su objavili koga će sufinancirati u akademskoj godini 2023./24.

Iako većina natječaja za stipendije i novčane popore tek treba izaći, evo nekih gradova koji su već objavili kako pomažu mladima i njihovim obiteljima u pokrivanju troškova obrazovanja.


Stipendije i potpore za studente i srednjoškolce


Poziv za dodjelu potpora srednjoškolcima i studentima pod međunarodnom i privremenom zaštitom koji je objavio Grad Zagreb i dalje je otvoren. Prijave traju do kraja prosinca 2023., a iznos potpore je dvije tisuće eura, piše tportal.

Koprivnica redovnim studentima Sveučilišta Sjever – Sveučilišni centar Koprivnica dodjeljuje 20 stipendija odnosno jednokratnih potpora u iznosu od 968 eura.

Mursko Središće redovitim studentima sa svog područja isplaćuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura.

Studentima slabijeg imovinskog stanja iz Međimurja stipendije dodjeljuje obiteljska zaklada Mikec. Iznosi 1.300 kuna odnosno 172.54 eura mjesečno.

Split srednjoškolcima dijeli 40 stipendija kojima je mjesečni iznos 106 eura, a priliku da ju dobiju imaju svi koji su prethodne dvije školske godine završili s odličnim (4,50) prosjekom i oni koji su osvojili jedno do prva tri mjesta na državnom ili županijskom natjecanju. Split će također sufinancirati srednjoškolce i studente iz socijalno ugroženih obitelji.

Srednjoškolce slabijeg imovinskog stanja stipendira i Grad Sinj i to potporama u iznosu od 40 eura mjesečno kroz deset mjeseci.


Grad plaća udžbenike srednjoškolcima

 

Grad Krk, Velika Gorica i Vrlika svojim srednjoškolcima daju jednokratne potpore za nabavu novih udžbenika i ostalih obrazovnih materijala. U Krku je to iznos od 75, Velikoj Gorici 120 eura. Grad Vrlika svojim srednjoškolcima isplatit će 100 eura. Uvjet je da imaju prebivalište/boravište na području grada koji isplaćuje potporu.

Grad Supetar svojim studentima dodijelit će ukupno trinaest stipendija i financijskih potpora u iznosu od 80 eura mjesečno, tijekom deset mjeseci. Grad Otok svojim srednjoškolcima pokriva sve troškove stanovanja u učeničkim domovima.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA