LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upis na fakultet

Ove fakultete upisuju gimnazijalci!

Ovo su fakulteti koje gimnazijalci najčešće upisuju, pogledajte koja su dva fakulteta favoriti, neovisno o vrsti gimnazije.

Ovo su fakulteti koje gimnazijalci najčešće upisuju, pogledajte koja su dva fakulteta favoriti, neovisno o vrsti gimnazije.

Gimnazije su poznate po svojim učenicima koji imaju odličan školski uspjeh i rezultate na državnoj maturi te uspješno upisuju prestižne fakultete. U nastavku saznajte za koje se fakultete i područja odlučuju učenici gimnazija.
 

VEZANO: Život u domu: „Odem se kupati iza 11 navečer i svaki put me dočeka hladan tuš“


 

Opća gimnazija


Prema podacima od prijašnjih godina, učenici općih gimnazija nakon završene srednje škole najviše upisuju fakultete iz područja društvenih i tehničkih znanosti te biomedicinu i zdravstvo. S obzirom na to učenici su tijekom prošlih godina najviše upisivali ekonomiju, pravo, pedagogiju, temeljne medicinske znanosti, filologiju i strojarstvo.
 

Jezična gimnazija


Učenici jezičnih gimnazija najviše su interesa imali u društvene, humanističke i tehničke znanosti, a najmanje u interdisciplinarna područja znanosti. Zato su najveći postotak uspješnosti upisa imali na filologiji, ekonomiji, pravu, pedagogiji i komunikacijskim znanostima, a najmanji u temeljnim medicinskim znanostima.

FOTO: FB/Pravni fakultet u Zagrebu via Canva
 

Prirodoslovno-matematička gimnazija


Isto kao i njihovi kolege iz jezične i opće gimnazije, prirodoslovno-matematički gimnazijalci najviše upisuju područja društvenih, humanističkih i tehničkih znanosti, a najviše uspjeha na upisima imaju na elektrotehnici, računarstvu, temeljnim medicinskim znanostima, strojarstvu, matematici, pravu i ekonomiji.
FOTO: FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA