LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POTPORA OBRAZOVANJU

Ovaj grad osigurava besplatne udžbenike i radne bilježnice za osnovnoškolce te subvencije za srednjoškolce

Pravo na subvenciju ostvaruju djeca koja potječu iz obitelji s troje i više djece te djeca čije obitelji ostvaruju pravo na dječji doplatak, uz uvjet prebivališta na području Grada Dubrovnika.

Pravo na subvenciju ostvaruju djeca koja potječu iz obitelji s troje i više djece te djeca čije obitelji ostvaruju pravo na dječji doplatak, uz uvjet prebivališta na području Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik i ove godine osigurava besplatne udžbenike i radne bilježnice za osnovnoškolce, čime se nastavlja praksa potpore obrazovanju mladih u ovom gradu.

Nakon provedenog postupka nabave, tvrtka Narodne Novine d. d. iz Zagreba odabrana je kao najpovoljniji ponuditelj za oba segmenta nabave. Vrijednost ugovora iznosi 206 044,05 eura za udžbenike, koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok je iznos za radne bilježnice 209 243,87 eura, a sredstva za njihovu nabavu osigurao je Grad Dubrovnik u svom proračunu. Isporuka udžbenika i radnih bilježnica osnovnim školama predviđena je do 2. rujna 2024. godine.

Zaklada hrvatskih branitelja raspisala natječaj za dodjelu mjesečnih potpora srednjoškolcima



Osim osnovnoškolaca, Grad Dubrovnik također pomaže i srednjoškolcima kroz subvencioniranje troškova udžbenika. Pravo na tu subvenciju ostvaruju djeca iz obitelji s troje i više djece te ona čije obitelji primaju dječji doplatak, uz uvjet prebivališta na području Grada Dubrovnika. Subvencioniranje se provodi u iznosu stvarnog troška, ali najviše do 133 eura po učeniku, uz predočenje računa i druge potrebne dokumentacije.

U ovoj se općini isplaćuje novčana pomoć od 45, odnosno 55 eura učenicima za nabavku radnih bilježnica



Zahtjev za subvencioniranje udžbenika srednjoškolci mogu podnijeti Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo do 31. listopada 2024. godine. Više informacija možete pronaći ovdje.
IZVOR: GRAD DUBROVNIK
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA