LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski umjetnički kolektiv KVADAR

Otvori vrata svojoj umjetničkoj karijeri: prilika za kreativne studente umjetnike

Cilj natječaja je okupiti mlade talente koji su otvoreni za nove ideje, projekte i iskustva, te im omogućiti realizaciju samostalne izložbe u suradnji s kolektivom KVADAR.

Cilj natječaja je okupiti mlade talente koji su otvoreni za nove ideje, projekte i iskustva, te im omogućiti realizaciju samostalne izložbe u suradnji s kolektivom KVADAR.

Studentski umjetnički kolektiv KVADAR otvorio je natječaj za izlaganje u 2025. godini, pružajući priliku kreativnim studentima umjetnicima svih akademija i drugih studija da se prijave do 16. rujna 2024. godine. Cilj natječaja je okupiti mlade talente koji su otvoreni za nove ideje, projekte i iskustva te im omogućiti realizaciju samostalne izložbe u suradnji s kolektivom KVADAR.

KVADAR je kustoski kolektiv studenata povijesti umjetnosti koji djeluje unutar udruge Udruge studenata Akademije dramske umjetnosti – F420. Kroz organizaciju izložbi na nekonvencionalnim lokacijama, cilj im je povezati studente umjetnike i povjesničare umjetnosti te približiti umjetnost široj publici. Oni potiču umjetnike da istražuju nekonvencionalne teme, materijale i tehnike, ohrabrujući stvaranje radova koji odskaču od uobičajenih okvira. Umjetnicima se pruža potpuna kreativna sloboda, a posebno su dobrodošle ideje koje uključuju ambijentalni karakter izložbe, kao i prijedlozi za interdisciplinarne projekte i koautorstava.

Izvrsna prilika za studente za steći novo iskustvo: PMF traži pomoć u organizaciji 6. Dana karijera



Natječaj za izlaganje nudi umjetnicima priliku da osmisle i realiziraju vlastiti koncept izložbe, uz punu podršku kustoskog tima. Umjetnici imaju potpunu kreativnu slobodu u odabiru tema, materijala i tehnika radova, uz poseban naglasak na neuobičajene i nekonvencionalne postave. Kustoski tim zajedno s umjetnicima surađuje na osmišljavanju naziva i koncepta postava, kao i na organizaciji izložbe u prostoru.

U jeku drugog roka državne mature, prisjetimo se koji su se fakulteti najviše upisivali prošle godine



Kolektiv također osigurava prostor za izlaganje i potrebne materijale, poput boja, rasvjete i ljepila te u suradnji s dizajnerom izrađuje plakat i vodi oglašavanje na društvenim mrežama. Kustoski tim brine se za najavljivanje i praćenje izložbe u medijima, dok se umjetnicima otvara mogućnost stvaranja radova koji nadilaze uobičajene formate, uključujući interdisciplinarne izložbe i koautorstva. Cilj ove suradnje je obogatiti umjetničku scenu novim i alternativnim pristupima izlaganju umjetnosti.

Francuski studentski prosvjedi 1968. – povijesni trenutak koji je potresao naciju, ali i svijet



Za prijavu na natječaj, studenti trebaju ispuniti online obrazac te priložiti kratku biografiju, koncept rada i skice ili fotografije radova. Više informacija o natječaju i kolektivu KVADAR može se pronaći na njihovom Instagram profilu ili putem e-maila kvadar.art@gmail.com.
IZVOR: STUDENTSKI UMJETNIČKI KOLEKTIV KVADAR
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA