LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski projekt

Otvoreno „Stablo znanja”, prvi centar za tehnologiju namijenjen studentima

– Ovim projektom želimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata. – poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

– Ovim projektom želimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata. – poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

Na konferenciji za novinare i visoke uzvanike 23. studenog 2017. otvoren je prvi centar za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu. Pod nazivom Stablo znanja, studentima i mladima pruža priliku da realiziraju svoje ideje i sposobnosti.

Ovo je prvi projekt takvoga tipa koji su osmislili studenti i namijenili ga studentima kako bi mogli slobodno sudjelovati i potpuno besplatno koristiti najnovije tehnologije za učenje i druženje. Mjesto je za razmjenu ideja i znanja, ali i okupljanja koja promoviraju inovacije, kreativnost te jačaju poduzetničku klimu u Hrvatskoj među studentima. Prostor opremljen jako brzim računalima otvoren je svakim radnim danom za studente od 9 do 17 sati.

Prisutnima su se obratili organizatori – Marko Komerički, začetnik i realizator ideje, g. Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra, sponzori i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, gospodin Bernard Gršić.

– Otvorenjem projekta Stablo znanja napravljen je tek prvi korak na putu koji je pred svima nama. Živimo u vremenu u kojem se svijet mijenja brže nego ikad prije, u vremenu četvrte industrijske revolucije, što je razlog više zašto se trebamo pripremiti za izazove koji su sad pred nama i koji nas čekaju u budućnosti. Ovim projektom želimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata.

Prije svega, želimo prenijeti entuzijazam i pokazati da je sve moguće uz veliku predanost i puno rada. Nadamo se da će se što više mladih prepoznati u ovom projektu, uključiti se u rad i iskorisititi ga u svoju korist, ali i korist cijelog društva. – poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

Foto: Stablo znanja

Bernard Gršić, državni tajnik Srednišnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, istaknuo je:

– Vjerujem da je otvaranje Centra za tehnologiju Stablo znanja posebno, kako za organizatore, tako i za studente koji će imati najviše koristi od samog Centra. Poseban je ovo dan i za Vladu Republike Hrvatske i sve one koji se bave mladima i trude se našim studentima osigurati kvalitetnije studiranje i lakši studentski život. Baš kao što i Centar nosi naziv Stablo znanja, tako je i svaki naš student jedan list na našem hrvatskom stablu. Svi su jednako važni i bez njih i njihove želje za znanjem, naše stablo znanja ne može preživjeti. Stoga se naši studenti, bez obzira koje struke ili usmjerenja bili, trebaju približiti tehnologiji i inovacijama. Inicijativa poput ove, koja pokazuje da i studenti mogu napraviti značajne iskorake pomažući svojim kolegama, prepoznata je i u Vladi Republike Hrvatske kao hvalevrijedna i izrazito pozitivna. Posebno je pohvalno to što ovakva inicijativa približava našim studentima startup scenu i ohrabruje ih da nakon studija postanu poduzetnici koji će novim tehnologijama i znanjima ojačati i Republiku Hrvatsku. –

FOTO: STABLO ZNANJA