LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Otvoreni novi prostori za razvoj i podršku splitskim studentima

Studenti Sveučilišta u Splitu dobili su nove prostore za razne aktivnosti te pružanje pomoći i podrške.

Studenti Sveučilišta u Splitu dobili su nove prostore za razne aktivnosti te pružanje pomoći i podrške.

Odsada splitski studenti mogu potražiti potrebnu pomoć, savjete te informacije na adresi Zrinsko Frankopanska 38. Riječ je o bivšem Pomorskom fakultetu koji je preuređen kako bi se dobili prostori u kojima će se nalaziti svi potrebni sadržaji namijenjeni studentima i njihovom radu s ciljem pružanja podrške i pomoći za uspješno studiranje te razvoj njihovih ideja i projekata.

U tim će prostorima djelovati Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, krovna alumni udruga ASUS te Centar za savjetovanje studenata koji podrazumijeva Savjetovalište za upravljanje karijerama, Savjetovalište za studente s invaliditetom, Medicinsko, Psihološko i Kineziološko savjetovalište, Savjetovalište za međureligijski dijalog i studentski pastoral te Pravno savjetovalište.

Ovdje će se nalaziti i Ured za studente s invaliditetom te brojne studentske udruge poput Split misli, Udruga studenti za studente, Debatna Unija, SKAC, Oceanus, ESN, Invictus mare i Sekcija za neuroznanost. Također, uređene su prostorije za zajedničko druženje koje su namijenjene za održavanje sastanaka, radionica i sličnih događanja.

Svečano otvorenje održano je u četvrtak, 27. listopada, na veliko zadovoljstvo studenata Sveučilišta u Splitu. Petar Ramljak i Luka Pezelj, sadašnji i bivši predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, pozivaju kolege da budu uporni u ostvarivanju svojih ideja, pogotovo sada kada imaju mjesto gdje će dobiti svesrdnu pomoć i sve potrebne informacije.

FOTO: DINKO VRANJIČIĆ/STUDENTSKI.HR