LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska godina 2024./2025.

Otvoreni natječaji za dodjelu stipendije i upis na studij Upravljanje ljudskim potencijalima u Zagrebu

Polaznici po završetku studija stječu akademski naziv specijalist/specijalistica upravljanja ljudskim potencijalima.

Polaznici po završetku studija stječu akademski naziv specijalist/specijalistica upravljanja ljudskim potencijalima.

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu otvorio je natječaj za upis na specijalistički studij Upravljanje ljudskim potencijalima za akademsku godinu 2024./2025. Polaznici po završetku studija stječu akademski naziv specijalist/specijalistica upravljanja ljudskim potencijalima.

Studij se izvodi interdisciplinarno i pruža studentima temeljna znanja potrebna za napredovanje u području upravljanja ljudskim resursima. Uvjeti upisa na studij variraju ovisno o prethodnom obrazovanju kandidata, odnosno na temelju završenog četverogodišnjeg sveučilišnog dodiplomskog studija, završenog sveučilišnog diplomskog studija ili integriranog preddiplomskog i diplomskog studija (300 ECTS bodova), završenog stručnog diplomskog studija (300 ECTS) uz obvezu polaganja tri razlikovna kolegija te na temelju priznate inozemne visokoškolske kvalifikacije sukladno zakonima Republike Hrvatske. Kandidati moraju posjedovati prosječnu ocjenu iznad 3,5 ili priložiti preporuku dvaju sveučilišnih profesora ako im je prosjek niži od navedenog.

Nove suradnje na vidiku između zagrebačkog sveučilišta i Sveučilišta Zayed iz Emirata?



Broj mjesta na studiju je ograničen na 30 studenata, a studij traje tri semestra, s ukupno 90 ECTS bodova. Prvi semestar obuhvaća razlikovne predmete koji su obvezni za sve studente, ovisno o prethodnom obrazovanju. Školarina iznosi 1860 eura po semestru, što čini ukupno 5580 eura za tri semestra studija. Dodatno, studenti su dužni platiti 200 eura po svakom razlikovnom predmetu te 400 eura za prijavu i obranu specijalističkog rada. Postupak prijave za upis uključuje slanje popunjenog obrasca za prijavu i prateće dokumentacije, uključujući diplome, prijepis ocjena, preporuke (ukoliko je potrebno), domovnicu, izvadak iz matice rođenih te motivacijsko pismo za kandidate za stipendiju.

Što upisati, kakav je studentski život i gdje se zaposliti u struci – sve to na ovogodišnjoj Smotri sveučilišta


Istovremeno se raspisuje natječaj za dodjelu jedne stipendije za polaznika/-icu s osnovnim kriterijem društvene koristi i unaprjeđivanja upravljanja ljudskim potencijalima u javnom sektoru. Dodatno, kandidati za stipendiju moraju priložiti motivacijsko pismo.

Rok za podnošenje prijava traje od 1. lipnja 2024. do 1. rujna 2024. godine, a sam upis će se održati u rujnu 2024. godine. Više informacija o natječaju i studijskom programu dostupno je na web-stranici studija te u tekstu natječaja.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK