LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VOLONTIRANJE U CENTRU ZA RAZVOJ MLADIH

Otvorene su prijave za praksu na portalu Studentski.hr i ostalim projektima udruge CERM

Do 3. listopada zaprimaju se prijave za volontersku praksu u Centru za razvoj mladih, odnosno na njegovu portalu Studentski.hr ili pak na volonterskim projektima kao što su studentsko natjecanje Pokretač, Čitaj, pitaj, Maraton karijera. Zainteresirani kandidati, ovisno o svojim afinitetima, mogu se prijaviti u jedan od četiriju timova.

Do 3. listopada zaprimaju se prijave za volontersku praksu u Centru za razvoj mladih, odnosno na njegovu portalu Studentski.hr ili pak na volonterskim projektima kao što su studentsko natjecanje Pokretač, Čitaj, pitaj, Maraton karijera. Zainteresirani kandidati, ovisno o svojim afinitetima, mogu se prijaviti u jedan od četiriju timova.

Budući da u današnje vrijeme diploma ne garantira uspješno zapošljavanje i zadovoljstvo radnim mjestom, kvalitetna praksa za vrijeme studija nerijetko je prijeko potrebna. Takvu, i to u različitim područjima djelatnosti, pruža Centar za razvoj mladih – CERM.

Riječ je o udruzi pod čijim okriljem djeluje poznati portal za mlade – portal Studentski.hr, koji krajem rujna ove godine slavi svoj 8. rođendan, a koja se bavi čitavim spektrom aktivnosti kojima doprinosi društvu znanja, poduzetništva i pozitivnih inicijativa, razvitku i unaprjeđenju položaja mladih u društvu, informiranju i savjetovanju mladih te kojima potiče kulturno-umjetničke, zabavne i edukativne djelatnosti te razvoj politika zapošljavanja mladih, razvija programe aktivnog provođenja slobodnog vremena i sl.

Volonterska praksa u CERM-u odrađuje se tijekom cijele akademske godine, a u ovom su trenutku otvorene pozicije za nove članove u njezinim četirima timovima, a to su: novinari, lektori, marketinški tim i tim ljudskih resursa. Što se radi u pojedinom timu, kakve kvalitete zainteresirani kandidat treba imati i što treba učiniti kako bi postao dijelom nekog od njih – detaljno je razjašnjeno na stranici Tebe tražimo.

Prijave za stjecanje iskustva u organizaciji prepoznatljivoj diljem Hrvatske, iza koje stoji dugogodišnji rad na središnjem studentskom portalu, kao i niz uspješno provedenih volonterskih programa, otvorene su do 3. listopada u 23:59. Po njihovu završetku kontaktirat će se s onim kandidatima koji pokažu dovoljno motivacije i entuzijazma kako za osobni razvoj tako i za ulaganje svoje energije i talenata u razvoj Udruge kroz koju je dosad prošlo 500-tinjak volontera, od kojih većina danas provodi vrijeme na željenim radnim mjestima.

Valja napomenuti da nove CERM-ove volontere, u prvom redu studente, u narednoj godini očekuje pregršt edukativnih aktivnosti, sati i sati timskog, ali i samostalnog rada, te neizostavni teambuildinzi, neovisno o gradu iz kojeg dolaze (premda sa sjedištem u Zagrebu, članove imamo u svim hrvatskim krajevima), kao i nove prilike, poznanstva i prijateljstva.

Ovisno o tome kojem se timu pridruže, radit će na svakodnevnom isporučivanju svježih vijesti studentima na portalu Studentski.hr ili pak sudjelovati u organizaciji volonterskih projekata (novih projekata ili novih izdanja) kao što su studentsko natjecanje Pokretač, konferencija Youth Future Croatia, projekt Čitaj, pitaj; Maraton karijera i mnogi drugi. 

Centar za razvoj mladih mjesto je gdje uspjeh počinje, složili bi se njegovi bivši i sadašnji članovi koji su upravo ovdje stekli ono što čini razliku u očima poslodavaca među gomilom prijava za posao. Sada se tebi pruža prilika za to jer upravo – tebe tražimo!
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH