LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vikend natjecanje

Otvorene su prijave za COOPAthon; najbolje sudionike očekuju bogate nagrade

Do 26. siječnja u 12 sati otvorene su prijave za vikend-natjecanje u razvoju ideja koje adresiraju društvene probleme. Zainteresirani se mogu prijaviti samostalno ili u timu, a najbolje od njih očekuju vrijedne nagrade.

Do 26. siječnja u 12 sati otvorene su prijave za vikend-natjecanje u razvoju ideja koje adresiraju društvene probleme. Zainteresirani se mogu prijaviti samostalno ili u timu, a najbolje od njih očekuju vrijedne nagrade.

Step Ri, znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, otvorio je prijave za online COOPAthon – virtualni hackathon, odnosno vikend-natjecanje s ciljem razvoja ideja koje adresiraju društvene probleme i izazove. Sudjelovati mogu svi zainteresirani, neovisno o tome imaju li već razrađenu ideju ili ne. 

– Razmišljaš o boljoj budućnosti za sve nas i želiš doprinijeti razvoju lokalne zajednice? Zanima te kako se to može učiniti kroz provođenje različitih društvenih inicijativa, poduhvata ili putem zadruga? Ako je odgovor potvrdan, pozivamo te da nam se pridružiš na online COOPAthonu, koji će se održati od 29. do 31. 1., i da zajedničkim snagama unutar 48 sati razvijemo rješenje i doprinesemo izgradnji bolje budućnosti našeg društva i zajednice. – poručuju iz Step Ri-ja

Pojašnjavaju da natjecanje započinje u petak, 29. siječnja, u 16 sati kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, imat će priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina. Događaj završava u nedjelju, 31. siječnja, u 16 sati prezentiranjem ideja. Napominju da će biti otvoren za javnost te da će se u potpunosti održati u virtualnom okruženju, uz alate poput Zooma i Slacka. 

Navode da najbolje timove očekuje: mogućnost sudjelovanja u IN SITU@STEP RI Playpark, šestomjesečnom programu podrške koji je namijenjen pojedincima ili timovima s idejom za pokretanje društveno korisne profitne ili neprofitne priče (udruge ili poduzeća) te sudjelovanje na državnom finalu u svibnju 2021, na kojem se natječu s pobjednicima prvog COOPAthona.

– Pobjednički tim na državnom finalu odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. te osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7500 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5000 kn, a trećeplasirani tim osvaja novčanu nagradu od 3500 kn. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri. – dodaju. 

Prijave su otvorene do 26. siječnja u 12 sati, a vrše se ispunjavanjem prijavnice na poveznici. Moguće je prijaviti se samostalno ili u timu, a one osobe koje se prijave samostalno organizatori će spojiti s drugima s kojima dijele interese. Valja istaknuti i da je broj mjesta ograničen.
FOTO: PIXABAY